Ukrán családoknak is játszott Rákász Gergely az MMIK-ban

Képgaléria megtekintése2022.04.22. - 07:15 | Büki László 'Harlequin' - Fotók: Herczeg Ákos

Ukrán családoknak is játszott Rákász Gergely az MMIK-ban

50 darab tiszteletjegyet adott április 21-i MMIK-beli koncertjére a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznak Rákász Gergely, hogy a Celldömölkön és Körmenden elszállásolt menekült családokat a kultúra erejével kicsit kizökkentsék a háborús események szörnyűségeiből.

Parádé és Pompa címmel adott orgonakoncertet csütörtökön az MMIK színháztermében Rákász Gergely koncertorgonista. Műsorában mások mellett Elgar, Ravel, Rossini, Strauss és Vivaldi  művei is elhangzottak.


A koncert jótékonysági célt is szolgált, 21 Celldömölkön és 28 Körmenden ideiglenesen elszállásolt ukrán menekültnek adott kulturális élményt.

Az ukrán családok örömére volt olyan műsorszám, amikor a művész felhívta a gyerekeket a színpadra, hogy közelről is megcsodálhassák a hangszerek királynőjét, majd mindenki kapott egy szép labdát és édességet. 


Rákász Gergely másodszor támogatta az ukrán háború menekültjeit, első alkalommal mosonmagyaróvári koncertjéből ajánlott fel 600.000 Ft-ot aggregátorokra, amit a karitász szállított le Kárpátaljára. Csütörtöki koncertjére a tiszteletjegyek és a kis ajándékok mellett a menekült családok utazását is ő fedezte.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás