Válaszd a bringát! - 4. Critical Mass Szombathely (ápr. 24)

2010.04.22. - 18:26 | vaskarika.hu

Válaszd a bringát! - 4. Critical Mass Szombathely (ápr. 24)

Helyszín: Sportház, Szombathely

Dátum: 2010.04.24.

A szombathelyi kerekesek ismét megmutatják, hogy van bringás-élet a városban, sőt, egyre aktívabb. Ezúttal a Föld Napja alkalmából csatlakoznak az országos tömeghez, hogy körbetekerjék a belvárost. Április 24-én szombaton, 15 órakor indul a bringa-konvoj a Március 15. térről, a Sportház elől. Útvonal és egyéb hasznos információk a hírben!

Szombaton, azaz április 24-én, délután 3-kor indul a 4. Critical Mass Szombathely. A bringás felvonulás szokás szerint a Sportháznál veszi kezdetét, majd az új oladi bringaút felé kanyarodik, hogy a bringások is felavassák, ha már egyszer nekik készült. Ezután a Fő tér a cél, ahol a hagyományos bringaemelés zárja az eseményt.

A felvonulás egyúttal új tagok toborzását is szolgálja a Magyar Kerékpárosklub helyi szervezete számára, hogy az aktív kerekesekkel összefogva megerősítsék a bringások érdekképviseletét a városban.

Az eddigi Critical Mass kerékpáros felvonulásokról itt írtunk!

Mi a Critical Mass?

Közös bringás tekerés a közutakon, a forgalomban, s egyben felvonulás és mozgalom is. Célja, hogy Szombathelyt biciklis várossá változtassa, de nem csak egy napra! A közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért, a várost érő forgalmi terhelés, és szmog csökkenéséért demonstrálnak a benne résztvevők. A Critical Mass résztvevői szeretnének bringával is jól használható utakat, kerékpársávokat, tárolókat. Szeretnék, ha a sok ezer kerékpár-tulajdonos nemcsak sportolásra, hanem rendszeres közlekedésre is kipróbálná bringáját, a város vezetői pedig biztosítanák az ehhez szükséges feltételeket. A kerékpár nem szennyez, nem zajos, viszont olcsó és gyors. Szombathely csak nyerhet velük! Minden Critical-felvonulás után nő a bringával közlekedők száma. Most tavasszal a Föld Napja alkalmával vonulnak fel a kerékpárosok.

További információ:

cmszombathely.blog.hu
facebook.com/cmszombathely

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

kerekparos 2019.04.21. - 14:51
Köszi hogy szóltatok! Ott leszek!