Laudate… – Egyházzenei estek a VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskarral és a Savaria Szimfonikus Zenekarral

2022.05.14. - 12:00 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Laudate… – Egyházzenei estek a VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskarral és a Savaria Szimfonikus Zenekarral

A VOX Savariae római útját követően 2022. május 15-én 18 órakor a güssingi bazilikában újra koncertre várja a zenekedvelőket. A németújvári zenei program májusi koncertje hagyományosan a VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar, a Güssingi Városi Kórus, valamint a Savaria Szimfonikus Zenekar összefogásával valósul meg.

A szombathelyi kórust immáron 12 éve Lakner-Bognár Nóra és Lakner-Bognár András vezeti, és közös munkájuk a güssingi kórussal is már több mint évtizedesnek mondható. A közös sikerek, valamint a Lakner-Bognár-házaspár magas színvonalú szakmai munkájának elismeréseként - a korábbi karnagy, Professor Walter Franz nyugdíjba vonulását követően - Güssing városa Lakner-Bognár Nórát bízta meg a Güssingi Városi Kórus vezetésével, valamint a több mint ötven éve töretlen népszerűségnek örvendő Güssingi Zenei Napok szervezésével. Így ma már mindkét énekkar a Lakner-Bognár-házaspár szakmai irányításával fejlődhet tovább.


A Güssingi Zenei Napok keretében ezúttal Joseph Haydn és Wolfgang Amadeus Mozart klasszikus dallamai kelnek életre. Mozart Exultate, jubilate (KV 165), Ave verum corpus (KV 618), Laudate dominum (KV 339, NO 5.) és Regina coeli (KV 108című népszerű művei Gál Gabi szoprán énekművész, Joseph Haydn C-dúr orgonakoncertje (HOB XVIII:5) pedig Lakner-Bognár András orgonaművész tolmácsolásában, Lakner-Bognár Nóra vezényletével csendül fel.

Aki pedig a güssingi zenei esten nem tud részt venni, ne keseregjen! Az elkövetkező időszakban a közönség még két alkalommal, 2022. június 6-án 17 órakor a jennersdorfi plébániatemplomban, majd 2022. június 28-án 20 órakor a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyházban hallgathatja meg Haydn és Mozart gyönyörű dallamait.

A szombathelyi hangverseny jótékony célból valósul meg; a koncerten befolyt teljes összeget a fellépők a gencsapáti Gólyafészek Gyermekotthon lakói számára ajánlják fel.

Új hozzászólás