VOLT 2022: június 21-25. között ismét Sopron lesz a hazai zenei élet központja

Képgaléria megtekintése2022.06.16. - 11:30 | Bálizs Zsuzsa

VOLT 2022: június 21-25. között ismét Sopron lesz a hazai zenei élet központja

Két év kényszerszünet után ismét várja vendégeit az idei fesztiválszezon nyitóeseménye, a soproni VOLT Fesztivál. Az elmúlt 2 esztendőben a sajnálatos helyzet miatt nem kerülhetett sor nemzetközi fellépőket felvonultató nagyszabású zenés rendezvényekre, így már alaposan ki vannak éhezve azok, akik rendszeres látogatói a Hűség Városa legfontosabb 5 napjának – különösen a bérletüket még 2019 késő őszén megvásárlók, akik most tudják beváltani bérleteiket.

2019-ben remek időt fogtak ki a fesztiválozók, remélhetőleg idén is a napsütésé lesz a főszerep a Lővérekben.

A nyitónapon, június 21-én a Muse lép fel a Telekom Nagyszínpadon, szerdán pedig a The Killers csap a húrok közé. Csütörtökön két brit fellépő, Yungblud és a Bring Me The Horizon várja a fesztiválozókat, pénteken pedig a SUM 41 koncertjén tombolhat a közönség. A VOLT zárónapján a Passenger slágereit hallgathatják meg a vendégek, az ötnapos programot pedig a Pendulum élő produkciója zárja a nagyszínpadon.

A további színpadok közül kiemelendő a Telekom Kraft, ahol többek között az idén tízéves Blahalouisiana, a hiperkarma, a Supernem vagy a Fish! is koncertezik majd. A fesztiválra kilátogatóknak további helyszíneken sokféle zenei stílust is módjukban lesz meghallgatni, például a Lord, a Punnany Massif, az Esti Kornél, a 30Y vagy a Vad Fruttik révén. A nemrégiben bejelentett Hajógyár Petőfi Színpad pedig olyan zenei csemegékkel is szolgál, mint Ferenczi György és a Rackajam, az Anima Sound System, Ohnody, a Kerekes Band vagy Lil Frakk. Így 4 színpadon is lehetőség nyílik különböző zenéket hallgatni délutántól egészen hajnalig.


Új helyszínként a Telekom Kraft Kertben számos program közül választhatnak az egész napot a Lővérekben töltő fesztiválozók. Amennyiben ébresztő jógával indítják a délelőttöt 11 órától, biztosan kellő energiával bírnak az éjszakába nyúlóan is. Kikapcsolódási lehetőséget kínál az esti buli előtt a Játszóház is, ahol a legmenőbb társasjátékokkal várnak mindenkit a szervezők.

Minden bizonnyal nagy tetszést arat a Kerten belül az Index Kávéház is, ahol közönségtalálkozókra kerül sor. Többek között az Analog Balaton, Ganxsta Zoli, az Irie Maffia, az Esti Kornél vagy a Hiperkarma rajongóinak egyaránt nagy élményt jelent majd kedvenceikkel testközelből is megismerkedni Sopronban. A közönségtalálkozókat megelőzően Zacher Gábort és Hevesi Krisztát is kérdezhetik a vendégek.

Kora délután egy kis chill-re is mód nyílik majd, ebben pedig népszerű fiatal előadók segítenek, például Schoblocher Barbara és Jancsó Gábor, a Blahalouisiana motorjai; Járai Márk, az idén 18 éves Halott Pénz énekese, avagy a Platon Karataev.


Nagy hangsúlyt kap a délutáni programok között a networking, a social media kezelése és a marketing is, a Telekom Kraft Kertben a szabadúszókat látják majd el hasznos tanácsokkal akár jövőbeni munkavállaláshoz is.

Belépőjegyek a volt.hu oldalon vásárolhatók, ahol a fesztivállal kapcsolatos valamennyi információ megtalálható.

Akik a fesztivál idején délutánonként a városban töltenek pár órát, nemcsak a Tűztornyot kereshetik fel, hanem akár a hazánkban zajló vizes-vb egy-egy pólótalálkozóját is megtekinthetik. A soproni Lővér Uszoda 2022. június 20-25. között ad helyet a 19. vizes világbajnokságnak. A hétfőtől szombatig tartó vízilabda csoportmérkőzések 18 órakor kezdődnek.

A fesztiválozók kényelmét szolgálva idén először a 2022-es VOLT Fesztivál idején éjszakai VOLT vonatokat közlekedtet a GySEV. A járatok június 22 - 26. között minden nap közlekednek Győrbe és Szombathelyre. A Győrbe 01:25-kor, a vasi megyeszékhelyre pedig 01:40-kor induló éjszakai VOLT vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.


A fesztiválon gyorsan és kényelmesen, készpénz nélkül fizethetünk mindenért, a karszalaggal vagy a bankkártyánkkal, a készpénzmentes rendszer segítségével.

Végezetül néhány érdekesség annak kapcsán, mit kértek az idei sztárok a VOLT szervezőitől. Akad olyan zenekar, mely a nagy stábkonyhájához egy nagy sátrat kért a voltosoktól, ahol a saját séfjük fog főzni a zenekarnak és a csapat embereinek. Mások kisebb igényekkel léptek fel: egyikük 3 fekete alsónadrágot kért, egy Dj páros pedig Pokemon-kártyát írt be a kérések sorába.  

Június 21-től tehát 5 napon át ismét érvényes a nyár elején ismert jelszó: „Mindenütt jó, de legjobb Sopron!"

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás