Nagy sikert aratott a 2022-es EgerszegFeszt

Képgaléria megtekintése2022.06.21. - 16:45 | Bálizs Zsuzsa

Nagy sikert aratott a 2022-es EgerszegFeszt

Az EgerszegFeszt új néven, de a régi lendülettel nyitotta a zalai fesztiválok sorát. Az elmúlt két esztendő kényszerszünete után végre ismét vidámságtól volt hangos Zalaegerszeg belvárosa; remekül összecsengve az esemény jelmondatával: EgerszegFeszt, a mosolygós fesztivál.

A nulladik napon, csütörtökön egy igazán különleges atmoszférájú, kétórás programra került sor a Városi Hangverseny és Kiállítóteremben: a Szent Efrém Férfikar és a Zalaegerszegi Vegyeskar közös koncertje teltházat vonzott és hatalmas sikert aratott.


A három nap során három színpadon kiváló időjárás várta a látogatókat, akik igen széles programpalettából választhattak. A színházi kulisszatitkoktól a musicalen át a koncertekig minden korosztály megtalálta a számítását, de mód nyílt arra is, hogy a Kossuth utcán - kanapékon és kerti bútoroknál - kényelmes körülmények között remek borokat kóstolgatva beszélgethettek régen látott barátaikkal, avagy ismerőseikkel. A hétvége során a teljesség igénye nélkül látható volt baleseti szimuláció, Kárpát-medencei verbunkverseny a Zsinagógában, de jól megfért egymás mellett a néptánc, a könnyűzene, a komolyzene és a társastánc is. A rendezvény évről-évre fel kívánja eleveníteni a népi hagyományokat és szeretné átadni azokat a fiatalabb korosztály számára.


Savaria Szimfonikus Zenekar

Az új helyszínen felépített nagyszínpad sokkal nagyobb teret kínált az érdeklődők számára, így rengetegen voltak kíváncsiak például a Kvártélyház előadásában a Padlás című, félig mese-félig musicalre, a Leander Kills, a Follow the Flow, a Blahalouisiana vagy a Margaret Island koncertjeire. A szervezők lehetőséget adtak helyi zenekarok bemutatkozására is, így a Dísz téren színpadra léphetett a Zaklatás, avagy a Shabby Blues Band, de itt lépett fel egy remek hangulatú bulin szombaton este a Konyha is.


A 3. színpadon a kisgyerekes szülőket és lurkóikat egésznapos gyerekprogramok várták - számos bábszínházi előadást láthattak a családok. Esténként pedig három helyszínen is csodaszép fényfestés várta az érdeklődőket. Kuriózumként a Fradi-kamionban a legnépszerűbb magyar klub relikviáit lehetett megtekinteni; a főutcán pedig a hétvége során kézműves vásáron kínálták portékáikat az árusok.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás