Szentivánéji programok a Csótónál, Borliget az Ezredévi Parkban (jún. 24-25.)

2022.06.23. - 07:15 | vaskarika.hu

Szentivánéji programok a Csótónál, Borliget az Ezredévi Parkban (jún. 24-25.)

Helyszín: Csónakázótó, Szombathely

Dátum: 2022.06.24 - 25.

Az év leghosszabb napját ünneplő szabadtéri rendezvény hagyományos helyszíne a festői szépségű Csónakázótó és környéke. Az európai hagyományokra épülő nyárköszöntő vigasságon szórakoztató szabadtéri zenei és egyéb rendezvények színesítik a programot.

SZENTIVÁNÉJI VIGASSÁGOK - PROGRAMOK
2022. 06. 24-25. péntek-szombat

Az év leghosszabb napját ünneplő szabadtéri rendezvény hagyományos helyszíne a festői szépségű Csónakázótó és környéke. Az európai hagyományokra épülő nyárköszöntő vigasságon szórakoztató szabadtéri zenei és egyéb rendezvények színesítik a programot.

Nagyszínpadi programok (Emlékmű alatt):

Június 24. péntek

18.00 óra Blues Jam zenekar
20.00 óra Novelzone
22.00 óra Bon Bon együttes élőzenés koncertje

Június 25. szombat

17.00 óra Evilution Rock Band
18.00 óra Mokka Tribute Band
20.00 óra Inflagranti koncert
22.30 óra Isis Big Band koncert
24.00 óra Tűzijáték

Borliget színpad:

2022. június 24-25., péntek-szombat, 19.00-20.00

Fellépők:

Hollósy Kornél zongorista
Kiss Vivien énekes
Movement Academy
Somogyi Mihály - Paksi Liza duó
Somogyi Barna és Somogyi Zénó zenészduó

Vidámpark, extrém játékok adrenalin függőknek, élménypark és hagyományos vásári játékok kicsiknek és nagyoknak. Gasztronómiai és kézműves vásár.
Borliget - borkóstoló és borozgatós programok.

BORLIGET

Sokak örömére az idei esztendőben is sor kerül a nyár kezdetét és a varázslatos estéket ünneplő Szentivánéji Borliget megnyitására, amely a Szentivánéji Vigasságok rendezvényének területén, frekventált helyen kerül kialakításra. Az Ezredévi Park fáinak köszönhetően napközben árnyék, este lámpafényes hangulat várja itt a vendégeket, miközben a finom borokat kortyolgatva szemük elé tárul minden esemény, ami a dombon és a nagyszínpadon történik.

A Szentivánéji Borliget pénteken 15 órakor és szombaton 14 órakor nyit ki az Ezredévi Park bejáratánál, az árnyat adó, ligetes területen és az éjszakába nyúlóan várják ide a borászok mindazokat, akik egy jó hangulatú helyszínen szeretnének finom borokat kóstolgatni.

10 pincészet, 8 különböző borvidék kínálja borait a Borligetben.

Résztvevő pincészetek/borászatok 2022-ben:

Polgár Pincészet

Villány/Villányi borvidék

Mándli Tibor

Cák-Csempeszkopács/Sopron

Folly Arborétum és Borászat

Badacsonyörs/Badacsonyi borvidék

Huzimec Borászat

Lendva/Lendva-hegy

Laposa Birtok

Badacsonytomaj/Badacsonyi

Dóka Éva

Zalaszentgrót/Zalai borvidék

Schieber Pincészet

Szekszárd/Szekszárdi borvidék

Borháló Szombathely (Borbély Pince és Recas(Rékás) Borászat képviselete

Borbély/Badacsonyi borvidék

Recas(Rékás) /Bánáti borvidék

Mokos Pincészet

Palkonya/Villányi borvidék

Pécsinger Szőlőbirtok

Győrújbarát/ Pannonhalmi borvidék

Június 24-én 11 órakor 5 tagú szakmai zsűri értékeli a borokat. Minden kiállító legalább kettő fajta borral nevezett a versenyre. A bírálat 100 pontos rendszerben történik. Az eredményhirdetés és az oklevél átadása pénteken a délutáni órákban a helyszínen, ahol átadják a 2022. évi Szentivánéji Vigasságok borának címét.

A rendezvény az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében valósul meg.

„Házhoz megyünk! Biztonságban Magyarországon!" program

Információs pulttal is erősíti jelenlétét a rendőrség a Szentivánéji Vigasságokon. A „Házhoz megyünk! Biztonságban Magyarországon!" című felvilágosító programsorozat Szombathely egyik legnagyobb rendezvényén is bemutatkozik.

A tájékoztató kampány során hiteles forrásból származó információkkal segítik a szakemberek az állampolgárok biztonságának fokozását. Az évek során a program az áldozatvédelem, a hozzátartozók közötti erőszak, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjai, az internetbiztonság, a drogprevenció, valamint az állatvédelem témaköreivel bővült.

2022. június 25-én, a Szentivánéji Vigasságokon, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rendezvénysátorában az említett témákban kötetlen beszélgetésre, valamint bűnmegelőzési totók kitöltésére biztosítanak lehetőséget, továbbá az érdeklődők részére szórólapot, illetve apró ajándéktárgyakat adnak át a rendőrség munkatársai.

„ADJ ESÉLYT" A SZENTIVÁNÉJI VIGASSÁGOKON IS!

Gőczi Dominik és Farkas Lackó életminőségének javításához a Szentivánéji Vigasságok résztvevői is hozzájárulhatnak. A fiúknál gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizáltak, ami szervezetük minden izmát érintő fokozatos izomgyengüléssel jár. A gyógyszer, amely OGYEI engedéllyel rendelkezik, de állami támogatást nem kapott, elsődlegesen a szív és légzőizmok állapotának romlását akadályozza meg, illetve javítja az izmok működését.

Az AGORA egész évben lehetőséget biztosít a tereiben a gyógykezeléshez szükséges pénz gyűjtésére. A támogatásra a Szentivánéji Vigasságokon is lehetőség lesz, a gyűjtőládába pénzt lehet elhelyezni, a fiúk gyógyterápiás költségeiről, a támogatás módjáról is tájékozódhatnak a rendezvényen résztvevők.

Az év leghosszabb napján is „Adjunk esélyt, hogy ne csak remény legyen!".

Forgalomkorlátozás 

A szervező AGORA Savaria Nonprofit Kft. értesíti a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a Szentivánéji Vigasságok idejére az alábbi forgalomkorlátozásra lehet számítani a megyeszékhelyen.

Lezárásra kerül:

2022. június 24-én 15.00-tól 2022. június 25-én 02.00 óráig, majd 2022. június 25-én 09:00-tól 2022. június 26-án 02:00-ig

- a Bartók Béla körútnak a Kenderesi utca és a Gagarin utca közötti szakasza, 

- a Kenderesi utcának a Bartók Béla körút és a Reviczky Gyula utca közötti szakasza,

- a Kárpáti Kelemen utcának az Árpád út és a Bartók Béla körút közötti szakasza. 

A rendezvény helyszínére kizárólag behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthatnak be, továbbá a Mentőszolgálat, a Katasztrófavédelem és a Rendőrség járművei számára engedélyezett a közlekedés. 

Kérjük a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek!    

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

Új hozzászólás