Egy hét múlva startol a Fishing on Orfű - Idén is elővételben teltházas a fesztivál

2022.06.23. - 13:15 | vaskarika.hu - Fotók: Fishing On Orfű

Egy hét múlva startol a Fishing on Orfű - Idén is elővételben teltházas a fesztivál

Zsinórban nyolcadik alkalommal lett elővételben teltházas a legbarátságosabb könnyűzenei fesztiválként ismert Fishing on Orfű, amely idén új helyszínnel és saját alkoholstratégiával is jelentkezik. Vegyük sorra a legfontosabb tudnivalókat az egy hét múlva startoló rendezvény kapcsán!

ZENE

A Fishing továbbra is a legjobb alternatív és underground élőzenei produkciók rendezvénye. A legfiatalabbaktól (Carson Coma, Krúbi, Esti Kornél, Blahalouisiana, Csaknekedkislány, Elefánt, Bohemian Betyars, Analog Balaton, Deva, Platon Karataev, Ricsárdgír) kezdve a régebb óta kedvelt produkciókon (30Y, hiperkarma, Vad Fruttik, Kiscsillag, Péterfy Bori & Love Band, Bëlga) át ott lesznek a legkedveltebb hip-hop előadók (Beton.Hofi, HOLI, 6363, De:Nash) is. Először lép fel a Fishingen a Szűcs, azaz Szűcs Krisztián, a HS7 frontemberének zenekara, a Mitsoura, a KFT, a Muzsikás, a Balaton (akik a Víziszínpadon is játszanak) és a Kontroll Csoport. Ez persze csak a jéghegy csúcsa, hiszen 4 nap alatt összesen több, mint 130 zenei produkciót, többek között különleges összeállásokat, más fesztiválon nem látható formációkat is megnézhet Orfűn a közönség, a részletes program itt tekinthető meg.


SEMMI TISZTÁS - az új helyszín

A Semmi tisztás a fesztivál feletti erdőben egy olyan új nem zenei helyszín, ahol nyugalom és csendesebb programok várják a közönséget. A nap jógával indul, mélyrelaxációval és handpan hangutazással folytatódik, majd a Szendrői Csaba (Elefánt) nevével fémjelzett közös olvasásra (Olvasni szabad!) invitálják a fesztiválozókat. Az érdeklődők kora délután izgalmas beszélgetéseket hallgathatnak meg a Dalfutár alkotóival, zeneipari háttérmunkásokkal vagy menő kliprendezőkkel. A fesztivál mozija is ide költözött, ahol a közönség sötétedéskor a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak rövidfilmjeiből láthat válogatásokat - minden este egy filmes és egy animációs blokkban.


FOO ALKOHOLSTRATÉGIA

A Fishing on Orfű az első könnyűzenei fesztivál, amely felelős alkoholfogyasztásra buzdítja vendégeit a FOO ALKOHOLSTRATÉGIA program segítségével - összhangban a Civil kitelepülők idei fő témájával, az addiktológiával. A FOO ALKOHOLSTRATÉGIA célja, hogy rávilágítson: a kontrollált és átgondolt alkoholfogyasztás hosszabb bulihoz, több élményhez és kellemesebb másnaphoz vezethet. A kezdeményezés kapcsán a fesztivál szórólapokkal és pultokba kihelyezett táblákkal segíti a látogatókat - a felelős alkoholfogyasztással kapcsolatos gyakorlati tippekkel. A Fishing célja, hogy vendégei a lehető legjobban érezhessék magukat Orfűn - alkoholfogyasztás mellett is!

MŰANYAGMENTESSÉG, KÖRNYEZETTUDATOSSÁG

A fesztivál folytatja törekvéseit, hogy a lehető legkisebb legyen ökológiai lábnyoma: idén már csak repoharakat, valamint 100%-ig lebomló PLA-ból készült feles- és borospoharakat használnak a rendezvényen. A melegkonyhás kitelepülők sem használhatnak műanyagot, helyette fa és papír eszközök segítségével étkezhetnek a vendégek. És természetesen továbbra is folyamatosan szedik, gyűjtik és helyben válogatják a fesztivál szemetét, amit szelektíven szállítanak el a helyszínről.


OFF-PROGRAMOK

A Fishing méltán népszerű szabadidőprogramjai közül már rengeteg betelt, aki a fellépőkkel túrázna, az a P.A.S.O.-val fröccsözhet, Varga Liviusszal, Szűcs Krisztiánnal, vagy Leskovics Gábor Lecsóval és Dióssy Ákos Dióval pedig sörtúrára indulhat. Az utolsó jegyek itt érhetők el.

CIVIL LIGET

A Fishing civil kitelepülőinek fő témája idén az addiktológia, azon belül az ártalomcsökkentés, a függőségekkel való küzdelem, a prevenció. A kibővített Civil Ligetben 7 szervezet (Bázis Addiktológiai Szolgálat, Bulisegély Drogambulancia (Menedék), Egészségliget, Ifjúsági Lelki Elsősegély, INDIT közalapítvány, Mensa, Társadalomklinika) képviselteti majd magát, akik napközben számos tartalmas programmal, beszélgetéssel és workshoppal készülnek a témában. A FOO ALKOHOLSTRATÉGIÁHOZ kapcsolódóan az alkohol történetével, veszélyeivel és kockázataival kapcsolatosan is itt tájékozódhatnak az érdeklődők. Minden további információ a Civil Ligetről ITT található meg.


GASZTRO

A Fishing híres gazdag borkínálatáról, változatos melegkonyhás kitelepülőiről, minőségi kávéfelhozataláról. 2022-ben 10 borászat és 30 gasztrokitelepülő kínálatából választhatnak a vendégek, a fesztivál pedig gondolt a vegán, lakto-vegetáriánus, laktóz intoleranciában szenvedő vagy esetleg gluténmentesen étkező vendégekre is. Reggeli idén már 4 kitelepülőnél is fogyasztható, míg minőségi kávéhoz már 6 helyen is hozzájuthatnak a vendégek. Bővebb információ a vendéglátásról ITT található meg.

A 14. Fishing on Orfű 2022.06.29-én délben nyitja meg kapuit. A rendezvénnyel kapcsolatban minden fontos információ megtalálható a www.fishingonorfu.hu weboldalon.

Kapcsolódó írásunk:

Itt a Fishing on Orfű 2022 programja

2021.12.11. - 18:00 | vaskarika.hu

Itt a Fishing on Orfű 2022 programja

Közzétette zenei programját a Fishing on Orfű, ezzel egyidőben elindult a napijegyek és a kempingjegyek értékesítése is. A közönséggel való egyeztetés után 2022-ben június legvégén rendezik meg a Fishing on Orfű fesztivált. A fesztivál évről évre fiatalítja a fellépők sorát, Orfűn nagyszínpados Krúbi, a Carson Coma, az Esti kornél, a Blahalouisiana, a Csaknekedkislány, az Elefánt, a Bohemian Betyars, a Platon Karataev, az Ivan & the Parazol, a Galaxisok és a Ricsárdgír is.


Ki vagy már éhezve a jó zenékre? Vár a Fishing! - Ismét teltházzal üzemel majd a legendás fesztiválhelyszín

2022.06.10. - 07:00 | Bálizs Zsuzsa

Ki vagy már éhezve a jó zenékre? Vár a Fishing! - Ismét teltházzal üzemel majd a legendás fesztiválhelyszín

Története során idén először júliusra is átlóg a Fishing on Orfű fesztivál időpontja. A közönség kérésére 2022-ben június 29. és július 2. között rendezik meg az eseményt, idén 14. alkalommal.

Új hozzászólás