II. Bögöte Kupa: éremeső Vas megyének

Képgaléria megtekintése2022.06.27. - 01:30 | Hajdu Kriszta

II. Bögöte Kupa: éremeső Vas megyének

A háromnapos versenyen három vasi versenyzőnek is szurkolhattunk: CAN-J (P1) kategóriában Majthényi Pannának, CAN-U25 (H1) kategóriában pedig a Görög testvéreknek, Adriennek és Gábornak. Mindhárom versenyző érmes lett!

Június 24-26. között rendezték meg a II. Bögöte Kupát, mely egyben fogathajtó Ifjúsági országos bajnokság is volt. Bögötére gyűlt a fogathajtó utánpótlás krémje, de nem csak a verseny idejére. Kedden és szerdán a kilencszeres fogathajtó világbajnok, Lázár Zoltán tartott edzőtábort, mely igazán minőségi útravalót adott a további munkához. Ezen kívül dr. Szilvássy Levente, a Magyar Állatorvosi Kamara Lógyógyász specialistája, FEI állatorvos átfogó előadást tartott a versenyeken felmerülő állatorvosi témákban. Csütörtökön dr. Fejér Barna nemzetközi bíró is csatlakozott azon szakemberek sorához, akik tudásuk átadásával segítik a fiatalok szakmai fejlődését. Díjhajtás, megjelenés, hagyományok - ezek voltak a témák. A hasznos hétközbeni elfoglaltság után pedig kezdődhetett a verseny. Külön öröm, hogy három hazai versenyzőnek is szurkolhattunk. CAN-J (P1) kategóriában Majthényi Pannának, CAN-U25 (H1) kategóriában pedig a Görög testvéreknek, Adriennek és Gábornak.  

Majthényi Panna új lovával Jonyval most debütált, ráadásul most hajtott először Junior-programot versenyen. Célja a hétvégén az eseménymentes és tisztes helytállás volt, de ezt túlszárnyalta. A nyitó szám, a pénteki díjhajtás nagyon jól sikerült, kiegyensúlyozott szép programot hajtott. Másnap a maratonban  a végelszámolásban a dobogó második fokára állhatott, a vörös akadályban történt iránytévesztés miatt hátrányba került egy kicsit. A vasárnapi akadályhajtás remekül sikerült, folyamatos, jó pályát sikerült hajtani, bár az időbe nem fértek bele, de nem akarta megzavarni a jó ritmust. Panna a dobogó második fokára állhatott a bajnokavatáson.

Görög Adrienn igazi meglepetés volt tavalyi teljesítményéhez képest. Díjhajtása jól sikerült, becsülettel teljesítette a programot. A maratonhajtás sportolói karrierje legjobbja volt, tudott tempósan hajtani és a fordulatokat sem tévesztette el. A vasárnapi napra kicsit elfáradt a még összeszokófélben lévő páros, bár alapidőn belül teljesítettek, pár hibát vétettek. Az összesítésben viszont Adrienn a dobogó harmadik fokára állhatott, ezzel megszerezte a bronzérmet.

Görög Gábor a Vörös József által tenyésztett Gidran XXXVI- Borókával indult a magyar bajnokságon. A díjhajtást nem abszolválták olyan jól az első napon, pár hajtóhiba történt, így a második helyen várták a folytatást. Másnap a maraton számot megnyerte a páros, ezzel is közelebb hozva magához az aranyérem esélyét. Óriási volt a nyomás, hiszen csak egy hajszál, pontosabban 1,79 pont választotta el Gábort a vezető István Júlia eredményétől. Kellett a hibátlan pálya. Vasárnap minden úgy sikerült ahogy tervezte: alapidőn belül, hiba nélkül. Versenytársa nem tudott ilyet teljesíteni, így a pozíció megcserélődött, és Gábor aranyéremmel a nyakában zárhatta az országos bajnokságot.

Eredmények:

CAN-Ch (P1):

1. Varga Gábor Márk
2. Saru Zoé
3. Szotyori-Nagy Márk

CAN-J (P1):

1. Saru Dániel
2. Majthényi Panna

CAN-J (P2):

1. Kovács Bence

CAN-U25 (H1):

1. Görög Gábor
2. István Júlia
3. Görög Adrienn

CAN-U25 (P2):

1. Szabó Ádám
2. Unger András Martin

CAN-B (H1):

1. Szabó Bence János
2. Némedi István

CAN-B (H2):

1. Kohári János
2. Baranyai Géza
3. Maurer Sándor

CAN-C (H1):

1. Ivánkovics Zsanett
2. Lantos Gábor
3. Stoiber Dávid

CAN-C (H2):

1. Balázsevics Imre
2. Horváth Károly
3. Király Imre

CAN-C (P1):

1. Skultéti Imre

CAN-C (P2):

1. Karsay Sándor
2. Horváth Szabolcs Károly
3. Horváth Gergő

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás