A gencsapáti gyermekotthonnak segítettek - Haydn és Mozart dallamaival búcsúzott az évadtól a VOX Savariae (videókkal)

Képgaléria megtekintése2022.06.29. - 07:15 | BLH - Fotók és videók: Szakonyi Eszter

A gencsapáti gyermekotthonnak segítettek - Haydn és Mozart dallamaival búcsúzott az évadtól a VOX Savariae (videókkal)

Június 28-án a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházban jótékonysági hangversennyel zárta évadát a VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar. Lélekemelő műsorukkal ezúttal a gencsapáti Gólyafészek Gyermekotthon lakóit támogatták.

A templomi hangversenyen ezúttal Wolfgang Amadeus Mozart Exultate, jubilate (KV 165) című szólómotettája, Ave verum corpus (KV 618), Laudate dominum (KV 339, NO 5.) és Regina coeli című klasszikus művei, valamint Joseph Haydn C-dúr orgonakoncertje (HOB XVIII:5) hangzott el. A koncerten a Lakner-Bognár Nóra és Lakner-Bognár András által életre hívott és vezetett VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskaron, valamint a Savaria Szimfonikus Zenekaron túl Gál Gabi szoprán énekművész, valamint Lakner-Bognár András orgonaművész, a Szombathelyi Egyházmegye zeneigazgatója is fellépett. A jótékonysági hangverseny fővédnöke dr. Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke volt.

A VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar azontúl, hogy immáron több mint egy évtizede aktív közreműködője a város egyházzenei életének, rendszeresen -minden évben ősszel- szervez jótékonysági hangversenyeket is, melyek bevételét különböző karitatív kezdeményezések támogatására ajánlja fel. A kórus számára a 2021/2022-es évad a Szombathelyi Evangélikus Templomban szervezett őszi jótékonysági hangversennyel indult, és júniusban - a rendkívül mozgalmas és sikerekben, élményekben gazdag hónapok után - a gencsapáti Gólyafészek Gyermekotthon lakóinak támogatását célul kitűző jótékonysági hangversennyel zárult.



A hangverseny előtt a Szily János szobornál gencsi árva és gondozott gyermekek meglepetésműsorral készültek. A 4 éves gyermektől a 15 éves lányanyáig énekeltek Peltzer Géza és Horváth Dániel 'Dudu' kísérete mellett, amit aztán a Székesegyházban is előadtak a műsor részeként.

A gyermekek Bogdán Krisztina irányításával énekeltek. Ő gyermekvédelmi gyám, a Vox Savariae kórus énekese és az egész program megálmodója, szervezője, koordinátora. A befolyt összeget a legkisebbek játszóterére, fejlesztő eszközökre fogják fordítani.

 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás