"Berúgta az ajtót" a Fishing on Orfű

Képgaléria megtekintése2022.06.30. - 16:00 | Bálizs Zsuzsa

"Berúgta az ajtót" a Fishing on Orfű

Megnyitotta kapuit és már első nap nagy sikert aratott az orfűi fesztivál.

A tavalyi duplázás után idén ismét kora nyáron kerül sor a 14. alkalommal megrendezett fesztiválra, melyet rekkenő hőségben rendeznek a Panoráma kempingben. Talán a szokásosnál kicsit későbbi időpontnak is köszönhetően - így az érettségizők és az egyetemisták is tudtak csatlakozni - már az első napon is teltház fogadta a fellépőket és a vendégeket, minden koncerten rengeteget buliztak. 

Ehhez azonban előbb be is kellett jutni a sátrazóknak: sokan már egy nappal korábban megérkeztek és vadkempingezve igyekeztek a legjobb pozíciót megszerezni a bejutáshoz. Fél 11-kor már több száz méteres sor várakozott a déli kapunyitásra, ami igazán flottul ment - Egyedi Péter fesztiváligazgató visszaszámlálása után roppant gyorsan ment a beléptetés és hamarosan boldog arcokról készülhettek az első „benti" fotók, majd következhetett a sátorállítás. Ezt követően a többség a strand felé vette az irányt, hiszen a 35 fokos hőség leginkább a tóparton volt elviselhető... A fesztiválozók igyekeztek is nagyon odafigyelni a folyadékbevitelre, hiszen máshogy nem is volt elviselhető a hőmérséklet. 

Péterfy Bori igazán emlékezetesen indította a 2022-es FOO-t; egyrészt nagyon sokat kommunikált a közönséggel, több alkalommal is body surfingelt, megkóstolt többféle italt, de az i-re a pontot feltéve a színpadra hívott fiatal srácnak örök élményt is nyújtott a váratlan csókjelenettel... Ezt követően a teljesség igénye nélkül a Lázár tesók, a Kaukázus, a Vad Fruttik, a KFT és a hiperkarma és a Parno Graszt zenéjére bulizhatott az orfűi tömeg, de a kisebb színpadokon is pörgött az élet: rengetegen voltak kíváncsiak az Amondo színpad és a Tűzhöz közel fellépőire is.  

Csütörtökön többek között Krúbi, a 30Y, a Kiscsillag, a Supernem, a Balaton, az Európa Kiadó, a Muzsikás és az Aranyakkord lép színpadra, de Bérczesi Róbert szólókoncertjén és Aron András & the Black Circle Orchestra fellépésén is minden bizonnyal sokan lesznek majd.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás