Ilyen volt a Szent László Nap Zanaton

Képgaléria megtekintése2022.07.04. - 18:00 | Büki László 'Harlequin' - Fotók: Berta Norbert (bábelőadás), Büki László

Ilyen volt a Szent László Nap Zanaton

A zanati Szent László Nap családi programjait délután a Klapka György Huszár Egyesület Kishuszár Tagozatának bemutatói, és a "nagyhuszárok" puskaropogtatása nyitotta a Zanati Közösségi Ház udvarán. Az épületben Meggie és Tomsa retróslágerei maxolták ki a nosztalgiafaktort, majd Kovács Géza forgatta-táncoltatta meg bábjait egy vásári bábjátékban. Bognár Szilvi és zenésztársai népzenével átszőtt családi koncerttel kedveskedtek a hallgatóságnak, végül a Borha Banda táncháza zárta a napot, amin a kézműves foglalkozások is hangsúlyos szerepet kaptak.

További képes beszámolóink:

Bognár Szilvia családi műsora a zanati Szent László Napon

2022.07.04. - 15:00 | Büki László 'Harlequin'

Bognár Szilvia családi műsora a zanati Szent László Napon

Bognár Szilvia, Király Nóra és Kovács Zoltán a zanati Szent László Nap alkalmából adott családi koncertet a Zanati Közösségi Házban. A koncert szólt az ünnepről, szakrális témájú dalokkal emlékezve, de szólt a gyerekekről is, icergőktől a mocorgókig, ölben ülőktől a szoknyapörgetőkig.

 

 

Szent László napi ünnepi szentmise és megemlékezés Zanaton

2022.07.03. - 16:00 | Büki László 'Harlequin'

Szent László napi ünnepi szentmise és megemlékezés Zanaton

Zanat patrónusa, védőszentje az 1500-as évek óta Szent László. E nap, a búcsú napja régtől fogva a városrész legnagyobb ünnepe. Július 3-án Szent László napi ünnepi szentmisét celebrált a zanati Szent László templomban Schauermann János plébános. A misét követően az ünnepség a Szent László parkban folytatódott, ahol Horváth Soma alpolgármester mondott ünnepi beszédet. A résztvevőket köszöntötte dr. Pál Ferenc, a Zanati Közösségi Ház vezetője. Az eseményt jelenlétével megtisztelte, és Szombathely MJV nevében koszorút helyezett el - alpolgármester úrral közösen - a Szent László szobor előtt Putz Attila, a városrész önkormányzati képviselője.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás