Új fesztivál született Zalacsányban: 2023-ban indul az Örvényesvölgy Fesztivál

Képgaléria megtekintése2022.08.16. - 08:15 | vaskarika.hu - Fotók: Örvényesvölgy Fesztivál

Új fesztivál született Zalacsányban: 2023-ban indul az Örvényesvölgy Fesztivál

2022. augusztus 12-én „Csak egy este Örvényeshegyen” címmel szabadtéri koncert került megrendezésre a zalacsányi Pálos Resortban, ahol a tulajdonosok leleplezték új fesztiváljuk nevét és bemutatták koncepcióját, 2023. június 9-17-ig kerül majd megrendezésre az Örvényesvölgy fesztivál. A közel félezer fős közönség előtt a különleges hangú Kevin Davy White lépett fel. A Londonból érkező művész 2022-ben az Egyesült Királyságban Az év énekese és Dalszövegírója volt, eddig még soha nem koncertezett Magyarországon.

A gitárjátéka alapján az angol sajtó által Jimmy Hendrix-hez hasonlított, kivételes hangú énekes soul, blues és populárisabb zenei világú dalokat egyedül adta elő, akusztikus koncertjén hangja betöltötte a völgyet és a közeli erdőt. A közönség rajongott a fellépőért, aki Al Di Meolához hasonlóan woodstocki hangulattal jellemezte az örvényesvölgyi koncertélményt.


„Kevin Davy White-ot tudatosan választottuk ki" - mondta el Badacsonyi Tamás, a program ötletgazdája és szervezője. „Tehetsége már az online elérhető klipjei, videók alapján egyértelmű volt, hangjának ereje, virtuozitása azonban élőben okozott igazi katarzist. Úgy döntöttünk, Kevin Davy White tökéletes választás lesz új fesztiválunk nevének bejelentésére, melynek programját 2023. szeptember végén ismertetjük majd. 3 kontinensről, 5 nemzetközi fellépő érkezik majd Zalacsányba, köztük a jazz, az elektro-swing és a popzene legnagyobbjai. A fesztivál a 2023-as Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program része."


„Közönségünk évek óta ragaszkodik hozzánk, tudják, hogy olyan egyedi, különleges élményt kapnak Zalacsányban, amelyet máshol nem" mondja Badacsonyi Tamás. „Az új fesztivál koncepcióját tekintve ragaszkodik az exkluzív, más hazai fesztiválon nem szereplő előadókhoz, és az intim, meghitt atmoszférához, melyet egyrészről a lenyűgöző környezet sugall, másrészt pedig a nézőszám limitálása biztosít. Jelenleg két színpadunk van, folyamatban van egy harmadik kialakítása. Szeretnénk megőrizni a programjainkat jellemző hangulatot, 2023-ban is limitált jegyeladást tervezünk, így érdemes lesz ősszel élni a kedvezményes elővételi jegyvásárlással." 


Az augusztus 12-i koncert egyedi színpadképet kapott, egyedi világítással, melyet Tamás és felsége Niki maguk terveztek. Nem volt a megszokott színpadfedés, és függesztett világítás, egy berendezett otthon képe fogadta a nézőket, „gyertyafénnyel", ahova az előadó meghívta magához a közönséget. „Mi nem értünk a világításhoz, ahogy a fesztivál szervezéshez sem. Lehet, hogy mondhatnánk: „Hála Istennek", hiszen ez a szabálynélküliség ad lehetőséget arra, hogy merjünk szokatlanok és innovatívak lenni." 


Beszédes az a szokatlannak tűnő bevezető akció is, amivel Kevin Davy White koncertjét beharangozták: „A programot anonim módon hirdettük meg, 3 napig nem árultuk el a nevét a fellépőnknek, csak azt kértük a közönségünktől, hogy bízzanak az ízlésünkben. 3 nap alatt 150-en döntöttek úgy, hogy csukott szemmel bíznak bennünk, és eljönnek a koncertre, bárki is legyen a fellépő. Azt hiszem, egy ilyen őrült bevezetési akciót kevesen mernek megcsinálni ma Magyarországon. Mindenesetre én bíztam a közönségünkben és ahogy kiderült ők is bíztak bennünk!" 

„Ez a kölcsönös bizalom és a korábbi nagyszerű élmények az alapja annak a várakozásnak, amivel elébe nézünk a születő új fesztiválnak. 2023-ban június 9-17-ig várunk mindenkit majd Örvényesvölgyben!" 

A fesztivál Facebook oldala!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás