A MEDIAWAVE hírei - indul a filmes versenyprogram, boros műhelymunka

2010.05.03. - 15:00 | vaskarika.hu

A MEDIAWAVE hírei - indul a filmes versenyprogram, boros műhelymunka

Kedden indulnak a MEDIAWAVE filmes versenyprogramjának hivatalos vetítései - idén összesen 8 játék-, 18 kisjáték-, 22 animációs, 12 kísérleti és 12 dokumentumfilm esélyes a díjakra. A zenei és filmes workshopok mellett idén először boros műhelymunka is kezdődik hétfőn délután hat órától a Savaria mozi mögött található Művészetek Árkádja területén.

Kedden indulnak a MEDIAWAVE filmes versenyprogramjának hivatalos vetítései - idén összesen 8 játék-, 18 kisjáték-, 22 animációs, 12 kísérleti és 12 dokumentumfilm esélyes a díjakra. Az animációs, kísérleti és dokumentumfilmek grémiumából Radu Igazság és Peter Lataster már Szombathelyen vannak, Boris Mitic pedig ma (hétfő) este érkezik a fesztiválra. A kisjáték- és játékfilmes zsűrit egyelőre Alan Heimt és Jos Stelling képviseli a helyszínen, de még a mai napon megérkezik Pálfi György, illetve Mira Fornay is, akinek Rókák (Foxes) című első filmjét kedden délután három órakor nézheti meg a közönség a panoráma program részeként a Savaria moziban. A versenyfilmeket egyébként nem csak a zsűri értékeli majd, hiszen idén is sor kerül a közönségszavazásra!

A MEDIAWAVE 2011-es arculatára pályázatot írtak ki a szervezők, melyre harmincnégy jelentkező küldte el munkáit, az előzsűri pedig 16 plakáttervet jelölt versenybe. A Savaria moziban kiállított munkák közül a közönség választja ki a nyertes alkotást, melyhez az információs pultnál a Fő téren, valamint a mozi jegypénztárában kérhető szavazó cédula. Az eredmény kihirdetésére a zárógálán kerül sor, szavazni pedig május 7-én estig lehet.

A zenei és filmes workshopok mellett idén először boros műhelymunka is kezdődik hétfőn délután hat órától a Savaria mozi mögött található Művészetek Árkádja területén. Előre megadott témák alapján - egyebek mellett a jó fröccs ismérveiről, a magyar borvidékek összehasonlításáról - beszélgetnek majd a Fő tér boros standjaitól meghívott szakemberek, valamint a borok iránt érdeklődő közönség, a hét végén pedig a fesztivál borának kihirdetésére is sor kerül.

Változások a zenei programban! A keddi, szerdai és csütörtöki műsorbontásban szereplő olasz csapat, a Spettacolo dal Palco koncertjei elmaradnak. Az eredetileg szerdára meghirdetett „Ballada éjjel" című erdélyi lírai válogatást pénteken este hét órától hallgathatja meg a közönség a Mesebolt Bábszínházban. Különlegesség a zenei programban, hogy május 5-én (szerdán) délelőtt tíz órától Sóti Thea koncertjét hallgathatja meg a közönség a Savaria mozi kávézójában, majd a filmes szekcióhoz kapcsolódva meghívott vendégként vesz részt az énekesnő a Film Forum konferencián.

Új hozzászólás