Elment a nap - Balázs Fecó emlékkoncert a Sportházban

Képgaléria megtekintése2022.09.16. - 02:00 | Büki László

Elment a nap - Balázs Fecó emlékkoncert a Sportházban

Szeptember 15-én az "Aktív időskor Szombathelyen" című önkormányzati program részeként hangzottak el Balázs Fecó legismertebb dalai az AGORA-MSH-ban Alföldi Alexandra, Danics Dóra, Frua (Gerencsér Fruzsina), Hertelendy Zénó, Lujo, Szokodi Zoltán és Tóth Dániel énekesek tolmácsolásában. A zenét a Mistral Band szolgáltatta, a műsor házigazdája Kovács Ági volt. A Sportházat megtöltő közönséget köszöntötte dr. Nemény András, Szombathely polgármestere.

A Korál, és vele együtt Balázs Fecó számos nagyszerű, a honi popörökzöldek közé vésődő slágert írt, amik elhangoztak a nyugdíjasok számára életre hívott ingyenes koncerten, mások mellett a Homok a szélben, a Kölykök a hátsó udvarból, Kevés voltam neked, Ne állj meg soha, Maradj velem, Hazafelé. Fecó szólókarrierjéből is felcsendültek máig élő, közismert dalok, többek közt A csönd éve és az Évszakok.

A ráadás dalt - Nekünk nyílt a végtelen -, ami Fecó 60 éves szülinapjára készült Demjén Ferenc szövegével, az összes énekes énekelte. A ráadás ráadásaként pedig - lélekemelőként - egy békedal hangzott fel angol és magyar szöveggel, John Lennon Imagine-je. Zongorán Tóth Dani játszott. A dal legvégén, átmenet nélkül csendült fel az " Őrizd a békét, és dalolj velünk!"  

A műsorban felléptek Alföldi Alexandra, Danics Dóra, Frua (Gerencsér Fruzsina), Hertelendy Zénó, Lujo, Szokodi Zoltán és Tóth Dániel énekesek.

A zenét a Mistral Band - Aradszki Zsombor - gitár, Döme Sándor - billentyűk, Paksi János - dob,
Szentgyörgyi Arnold - basszusgitár, Szentgyörgyi Ábel - gitár, Wágner Máté - szaxofon - szolgáltatta.

A műsort szerkesztette és rendezte Gombás Endre.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás