Video - Terrakota és Stevie Salas a MEDIAWAVE-n

2010.05.06. - 17:30 | Boros Ferenc

Video - Terrakota és Stevie Salas a MEDIAWAVE-n

Terrakota és Stevie Salas koncertjei a Fő téren - egy kis hangulatfokozó videóösszefoglaló a MEDIAWAVE első hétvégéjének két csúcskoncertjéről!

Stevie Salas video

Stevie Salas a funk királya, George Clinton oldalán tűnt fel még a nyolcvanas évek közepén, aztán a kilencvenes években már Rod Stewarttal zenélve járta be a világot. Dolgozott Mick Jaggerel, tavaly TM Stevens zenekarának gitárosaként érkezett először a MEDIAWAVE-re. Könnyen lehet, az énekes Bernard Fowlerre, mint a Rolling Stones elsőszámú vokalistájára fognak elsősorban emlékezni, pedig nem csak a Keith Richards-ékkal eltöltött eddigi húsz év az, ami őt különlegessé, a világ egyik legjobb rockénekesévé teszi. A zenekar basszusgitárosa, Jara Harris pedig saját ős funk formációja, a Slapbak mindeneseként lehet ismerős.

 

Terrakota video

A Terrakota a portugál fúziós ethno zene elsőszámú reprezentánsa, mely kulturális sokszínűségét a néhai portugál gyarmatok - Angola, Cape Verde, Brazília, Guinea-Bissau és Mozambik - bevándorló zenészeinek köszönheti. Az 1999-ben alakult zenekar kirobbanóan energikus élő koncertjeiknek köszönhetően friss színt vitt a latin zenei életbe. Muzsikájuk szenegáli, afrikai ritmusokra és a reggae lüktetésére épül, amihez egy kis szamba, soukouss, salsa, dub, rap és flamenco társul. A színpadi produkcióra a lenyűgöző szépségű és különleges ruhákat magára öltő angolai énekesnő, Romi éneke és tánca teszi fel a koronát.

 

Új hozzászólás