A barokk zene ünnepe - A Capella Savaria is fellépett az 52. Varasdi Barokk Estéken

Képgaléria megtekintése2022.09.29. - 20:00 | Büki László - Fotók: Varaždin Baroque Evening / vbv.hr

A barokk zene ünnepe - A Capella Savaria is fellépett az 52. Varasdi Barokk Estéken

Szeptember 28-án az impozáns Varasdi Székesegyházban lépett fel a Capella Savaria a Varasdi Egyházmegye alapításának 25. évfordulója alkalmából, az 52. Varasdi Barokk Esték részeként. Anđelko Igrec karmester vezényletével Bach Máté-passió című csodálatos darabját hallhatta a székesegyház közönsége a szombathelyi együttes, énekes szólisták és kórusok részvételével.

Az 52. Varasdi Barokk Esték szerda esti előadásán zsúfolásig megtelt a székesegyház. A háromórás hangverseny után hosszan tartó tapssal jutalmazták a Varasdi Zeneiskola szólistáit, a Chorus Angelicus kórust és a Varasdi Zeneiskola Gyermekkórusának tagjait, valamint a Capella Savaria zenészeit Johann Sebastian Bach Máté-passió című grandiózus művének előadásáért.


Fotó: Varaždin Baroque Evening / vbv.hr

Anđelko Igrec maestro vezényletével a Varasdi Egyházmegye alapításának 25. évfordulója alkalmából rendezték meg a koncertet. "A Máté-passió című, szeretettel teli mű előadásában sikerült összekapcsolnunk varasdi kórusunkat, zeneiskolai gyermekeinket, neves és fiatal szólistákat és magyarországi zenészeket. Külön érdekesség, hogy a monumentális mű népdalokat is tartalmaz, amelyek csodálatosan szólnak, és ezek között az áriák között rövid szövegek találhatók, amelyek kommentálják a történéseket" - mondta Anđelko Igrec, aki büszke arra a közel száz résztvevőre, akik Bach életművének legnagyobb lélegzetű darabját adták elő.

"Fantasztikus koncertje ez a Varasdi Barokk Estéknek, mert az itt fellépő szólisták, a kiváló kórus és a műsorban szereplő zenészek mind-mind kiválóak" - mutatott rá az egyik szólista, Sonja Runje. Fellépett még Ivana Lazar, Tia Pikija, Franko Klisović, Emanuel Tomljenović, Grga Peroš, Krešimir Stražanac, valamint Hugo Hymas brit kontratenor.


Fotó: Varaždin Baroque Evening / vbv.hr

Felléptek:

Chorus Angelicus
Capella Savaria
Dječji zbor Glazbene škole u Varaždinu

Szólisták:

Ivana Lazar, szoprán
Tia Pikija, szoprán
Sonja Runje, mezzoszoprán
Hugo Hymas, kontratenor
Franko Klisović, kontratenor
Emanuel Tomljenović, tenor
Grga Peroš, bariton
Krešimir Stražanac, basszusbariton

Vezényelt:

Anđelko Igrec

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás