Fotókiállítás nyílt a Magyar Fotóművészek Világszövetsége dunántúli alkotóinak munkáiból

Képgaléria megtekintése2022.10.09. - 00:10 | Büki László

Fotókiállítás nyílt a Magyar Fotóművészek Világszövetsége dunántúli alkotóinak munkáiból

Labritz Béla alpolgármester nyitotta meg október 7-én azt a tárlatot, amire a Magyar Fotóművészek Világszövetsége dunántúli alkotóinak munkáiból válogatott Fekete Tamás, a szövetség dunántúli régiójának alelnöke.

Labritz Béla alpolgármester szavai szerint kiváltságos helyzetben van Szentgotthárd, mert mindig fogadókész volt a művészetekre, legyen az zene-, színművészet, tánc vagy akár fotóművészet. A városban jelenleg is számos olyan hely van, ahol lehetőség nyílik tehetséges, művészettel foglalkozó alkotók bemutatására, népszerűsítésére. Közülük az egyik a színház kiállítótere, ami október 7-én a Magyar Fotóművészek Világszövetsége dunántúli alkotóinak munkáit tárta az érdeklődők elé.

Számos olyan fotográfia került a Színház kiállítóterének falaira, amiket a honi és a nemzetközi zsűri is elismeréssel, díjakkal honorált, elég csak Ujhelyi Zsolt Heszperiszek című fotóját említeni.

Vas megyét két fotóművész, Fekete Tamás, a szövetség dunántúli régiójának alelnöke és Károlyi Barnabás képviseli. Utóbbinak 2, előbbinek 6 fotográfiája tekinthető meg a többi 12 fotóművész alkotása mellet még egy hónapon keresztül.

Művészi aktok, szociofotók, kordokumentumok, tájképek, természetfotók, de absztrakt "fényírások" is elférnek egymás mellett, nem a tematika, sokkal inkább a regionalitás volt a szelekciós irányelv. Emellett legfőképp az, hogy az ismert és elismert fotóművészek mellett bemutatkozzanak olyan dunántúli alkotók is, akik a vándorkiállítási anyagban képeikkel itt debütálnak.

A sokszínűség izgalma, a valóságra reflektálás és az álomszerű-sejtelmes képalkotás elegye a tárlat, a hiperrealista szociofotótól a sejtelmes, drónfelvételen kirajzolódó kiskakasig. Nemcsak a vizuális kultúrát kedvelők, hanem a szakma számára is nagyszerű perceket tartogat elmerülni a fények és színek univerzumában.


A Magyar Fotóművészek Világszövetségének célja, hogy művészeinek alkotásait minél több helyre eljuttassa, a nagyközönséggel megismertesse, ha úgy tetszik: a vizuális kultúrát erősítse. Épüljön, fejlődjön általa, aki most bontogatja fotós szárnyait, kapjon visszaigazolást a rutinos hobbiamatőr és új inspirációkat a hivatásos fotós. Bizony, inspiráló fotográfiákból sincs hiány a tárlatanyagban, a teljesség igénye nélkül a már említett Ujhelyi Zsolt mellett Fekete Tamás aktjai és Bezdán József gondolatokat ébresztő munkái egyaránt fogva tartják a figyelmet.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás