Marcona harcosok a daganatos gyerekekért - Küzdősport Gála Bükön (videókkal)

Képgaléria megtekintése2022.10.30. - 08:15 | Büki László

Marcona harcosok a daganatos gyerekekért - Küzdősport Gála Bükön (videókkal)

Az Alpokalja – a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány részére szervez jótékonysági küzdősport gálát a Szülőföld Egyesület. A Greenfield Nemzetközi Küzdősport Gálára november 5-én Bükön, a Sportcsarnokban kerül sor hat ország részvételével.

Küzdelem a ketrecben, küzdelem a ketrecen kívül: nemes célért szerveznek gálát küzdősport harcosokkal a szervezők.

 

A Greenfield Nemzetközi Küzdősport Gálát november 5-én rendezik meg Bükön, a Sportcsarnokban. A 17.30-kor kezdődő sporteseményre hat országból érkeznek harcosok: a honi versenyzők mellett Ausztriából, Németországból, Franciaországból, Romániából és Szerbiából, akik a szervezők reményei szerint telt ház előtt lépnek a ketrecbe. A jótékonysági küzdelemben számos versenyző mutatja meg tehetségét, kiváló technikai tudását az est folyamán a ketrec falai között. 

A fő mérkőzésen a WMAC World Martial Arts Committee világszervezet övéért fog küzdeni Jóni Máté az afrikai születésű, többszörös francia bajnok ellenfelével, Maman Chariffouval. Az Exatlon Hungary első évadjának férfi TOP 4 döntőse profi sportoló, háromszoros Világkupa győztes és amatőr K-1 Világbajnok.


Jóni Máté (b) a küzdősport gála sajtótájékoztatóján, a Greenfield Hotelben

Molnár Benjámin nagy kedvenc a térségben, aki szintén a főmérkőzések sorában küzdő profi zalaegerszegi harcos. Sikerei között elmondható, hogy Combat Wrestling Európa- és világbajnok, Grappling Európa-bajnok és német bajnoki övet is birtokol az MMA szabályrendszerben.

Helyi kötődésű versenyzők is helyet kapnak a nemzetközi gálán. Guzsván Péter 22 éve foglalkozik a küzdősporttal, kiemelkedő eredményei: Grappling magyar bajnok, Kempo magyar bajnok, Brazil jiu jitsu magyar bajnok.

A verseny napján hölgyeket is felvonultat a gála. A profik között üdvözölhetjük Juhász Beátát, aki 55 kg-ban küzd a profi MMA szabályrendszerben szlovén ellenfelével.

Az MMA és K1 mérkőzéseken helyi harcosok is kesztyűt húznak. Hegedűs Levente a HVSE birkózója, és több hónapja készül a küzdelemre, mint ahogy a szinten helyi kötődésű Barcza David és Sarang Máté is.


A szervezők, a Szülőföld Egyesült két tagja, Őze-Guth Szilvia és Farkas Csaba

A szervezők a jótékonysági ketrecharc gála bevételét az Alpokalja - a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány részére gyűjtik.

 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás