Zenei csemegék a hétre - Neo, Nils, Bin-Jip, Ölveti Blues Band

2010.05.12. - 07:53 | vaskarika.hu

Zenei csemegék a hétre  - Neo, Nils, Bin-Jip, Ölveti Blues Band

Helyszín: Szombathely, Sárvár

Dátum: 2010.05.12 - 15.

Kissé visszafogottabb, de annál színesebb lesz a hét zenei kínálata: az Őriszentpéterre leköltözött Jazz és Öko Fesztivál sokszínű zenei csemegével csábítja a "hullámlovasokat" a szerek hazájába. De, aki nem tud eljutni az Őrségbe, az ő füle se marad szárazon, mivel a Savaria Szimfónikus Zenekar koncertezik a Fő téren. Az alter-egoknak és a blues face-ek se lesz semmi okuk az aggodalomra - a Neo, Nils, az Esti Kornél és az Ölveti Blues Band adják a zenét a füleknek.

Május 12., szerda

Bartók Terem

„Szimfonikus Színház", sorozat, 1. előadás

„Megrendelésre születtek..."

Händel: Messiás - nyitány
Mozart: A varázsfuvola - nyitány
Brahms: Akadémiai ünnepi nyitány
Dohnányi: Szimfonikus percek I. és V. tétel
Rózsa Pál: Rózsaszínű hold

Savaria Szimfonikus Zenekar
Vezényel: Robert Houlihan

Balassi, Csokonai, Petőfi, Arany, Vörösmarty, Ady, Kosztolányi, Radnóti, József Attila versei
Előadják a Weöres Sándor Színház művészei: Jordán Tamás, Németh Judit, Szerémi Zoltán, Trokán Péter és Vlahovics Edit

Részletek...

MEDIAWAVE Szelektív Nemzetközi Jazz & Öko Fesztivál zenei programja

Őriszentpéter, Teleház

Május 13.

20:00 Romungro Fiúk - Mediawave Házi Zenekar

A fiúk tavaly óta a MEDIAWAVE házi zenekarának számít a Csorna autentikus cigányzenét játszó zenekar. Minden eseményünkön fontos hangulatteremtő szerepet játszanak. Itt sem lesz másként!

Részletek...

Május 14.

10:00-17:00 Michael Schiefel Special Quartet (GER/HUN) próba

19:00 Libalegelő (SRB) etnó

Szabadkai szerb-magyar szabadcsapat, akik fele korábban Paniks néven többször fellépett a MEDIAWAVE Fesztiválon.

20:00 Dresch & Gilchrist & Szandai & Drake (HUN/USA) jazz

A magyar és amerikai jazz innovatív személyiségeinek találkozása. Háromnapos próbafolyamatuk eredményét lemezre rögzíti a BMC.

22:00 Malik Mansurov (AZE) etnó

Azerbajdzsáni tar virtuóz a Djabe vendégeként érkezik Magyarországra. A világ legjobb tar játékosaként tartják számon. A lenti lemezborító bizonyítja, hogy már a nyolcvanas években felfedezte a nyugat.

23:00 Tóth Viktor Tercett (HUN/USA)

A BMC által kiadott lemezük 2007-ben elnyerte a Gramofon - Klasszikus és jazz folyóirat - „Az év magyar jazz-hanglemeze" díját.

Részletek...

Május 15.

10:00 Grencsó Kollektíva Duplo

10:00-17:00 Michael Schiefel Special Quartet (GER/HUN) próba

Belépő: 3000 Ft
Jó idő esetén az első két koncert a szomszédos JÁTÉKSZÍN-ben lesz megrendezve!

18:00 Íva Bittová (CZE) etnó

A behatárolhatatlan zenei stílusú Íva Bittová a MEDIAWAVE Fesztivál első 10 évének rendszeres fellépője volt. A fesztiválon keresztül vált ismertté Magyarországon. Annak idején csak Brnoból kellett átugrania, ma az USÁ-ban él.

20:00 Bin-Jip (HUN)

Underground elektronikus zenét játszó formáció, amelynek énekesnője Harcsa Veronika így vall az indíttatásról: „Az elmúlt időszakban egyre konkrétabban fogalmazódott meg bennem a vágy, hogy az elsősorban akusztikus, dzsesszhangvételű dalokat játszó Harcsa Veronika Quartet mellett szeretnék egy másik zenekart, ahol lehet kísérletezgetni hangzásokkal, elektronikus zenével, különböző felvételi technikákkal".

22:00 Michael Schiefel Special Quartet (GER/HUN)

Egy különleges hangú férfi énekes és egy nem szabványos zongorista Németországból, mellettük a magyarok erősségei. Két napot próbálnak, majd koncert és stúdió. A BMC rögzíti az elkészült koncertanyagot...
Támogató: Goethe Intézet

24:00 Singas Project (HUN)

A nagyfokú és érzékeny együttjátékot produkáló, tehát valódi „együttes" frontembere - Berger Dalma - egészen egyedi és sajátos ének stílussal rendelkezik. Soundja valahol reinkarnációja a nagy korai - többségében elfeledett - klasszikus blues és jazzénekesnők (Bessie Smith, Nina Simone stb.) nagymélységű előadásmódjának. Természetesen mindez mai és minőségi zenei közegbe ágyazva, újragondolva, áttranszponálva.

Részletek...

Május 14., péntek

Sárvár, AZK

AZK - Nils és The PFL a vendégek!

A május 14-ei, 15-ei klubéjszakákkal az AZK-lezárja 2010-es évadjának első félidejét és legközelebb csak szeptemberben tér vissza koncertprogrammal a pinceklubba. A nyári időszakban Sárváron a Nyáréjfesztivált és a Vas Megyei Bluestalálkozót ajánljuk majd a könnyűzenére szomjazó AZK-arcoknak, illetve jó tanácsként, hogy járjanak be a vakáció alatt annyi fesztivált, amennyit csak az idejük/pénzük enged!

A nyári szünet előtti AZK-k azért odaütnek még egy utolsót, nem kisebb nevek játszanak nálunk 14-én pénteken, mint a The PFL, illetve a Nils. Feltételezzük, egyiküket sem kell már külön bemutatni, aki mégsem ismerné őket, kattintson ide: AZK - Nils és The PFL a vendégek!

Május 15., szombat

Sárvár, Menta Night Club & Car Park

Kamionosok és örömlányok parti álomjárgányokkal
Kamionok, motorok, autócsodák, off-road. És persze blues koncertek.

Helyszín: Sárvár, Rákóczi u. 79.

13:00 és 18:00 között ingyenes

13:00-tól amerikai autócsodák, oldtimerek, veteránok kipufogóinak és nyolchengeres dobogásainak rozsdamentes fémzenéje.

Este elő a veszkókkal, klumpákkal, kalapokkal, kockás ingekkel, atlétatrikókkal, fogkefékkel, bőrnacikkal, bukókkal, minikkel, tűsarkúakkal, neccharisnyákkal, lakkokkal, push-upokkal, baseballsapkákkal, tetkókkal... nagypapákkal-mamákkal, mert ilyen még Sárváron nem volt!

18:30-tól Szexi autómosás, érzelemcunami, tüzes hastáncosok, henna, tattoo, rodeo bika, amerikai autók, motorok, terepjárók, kamionok, chilis bab party, szkander, sör, vizespóló verseny, tombola, no stressz, csak szex és rákenroll

19:00 Balaton Blues Band (Zsoldos Báró, Lojzi és Frici dögös groove-os ritmusjátéka - ínyenceknek!)

21:00 A 20 éves Ölveti Blues Band (a srácok, akik pocsolyába lépnek, sáros lett a cipőjük, hiába kefélnek - elhagyja őket a nőjük...)

Utána Highway To Hell... ha igazán jó zenére akarsz bulizni!

Jegyelővétel: 1000 Ft. Helyszínen (ha hozod a fílinget): 1500 Ft, (ha nem): 2000 Ft. (Szüzeknek ingyenes! Taxisoknak, logisztikusoknak kedvezmény!)

Hol és mikor válthatók: cARToon Design Stúdió (Sárvár, Ady u. 6.) Kedd-péntek: 10-12 óráig, Menta Night Club, Kedd-péntek: 20-22 óráig

Tombola: 200 Ft/db

Mobil: 06 (30) 9820-207, 06 (20) 951-7321
E-mail:

17:00 - MMIK, Színházterem

Csiribiri - Halász Judit koncertje

Belépőjegy: 2500Ft

Részletek...

20.30 - Fő tér

SAVARIA NYÁR - Évadnyitó koncert (ingyenes)

A Savaria Szimfonikus Zenekar koncertjét, Groholy Tibor vezetésével a GTLaser Kft. által prezentált, legújabb generációjú technikát felhasználó, a zeneművekre komponált lézershow színesíti

Händel: Tűzijáték - szvit
Mozart: Szöktetés a szerájból - nyitány
Rossini: A sevillai borbély - nyitány
Verdi: A végzet hatalma - nyitány
Bizet: Carmen II. szvit - Habanera, A torreádor dala
Liszt: Les preludes

Savaria Szimfonikus Zenekar
Vezényel: Rózsa Ferenc

21.00 - AGORA-Savaria Filmszínház

Neo, Esti Kornél-koncert

Műfaji találkozások estéje lesz május 15-én, szombaton az AGORA-Savaria Filmszínházban.

A töretlenül alkotó Neo az elektronikus zene egyik legfontosabb úttörőjének számít Magyarországon. Táncos, masszív ritmikájú és dinamikájú zenéje és következetesen épített világa számtalan elismerést hozott a zenekarnak, a közönség rajongásán túl szakmai díjakat is, mint például "Az év videóklipje" vagy "A legjobb színpadi produkció". Antal Nimród Kontroll című filmjéhez szerzett zenéje a "Legjobb filmzene" díját hozta az együttesnek. A Neo - amellett, hogy kíméletlen stúdió-professzionalitásáról híres - a színpadon is nagyot alakít: bigbeat, elektró, némi drum and bass, artrock és hasonló finomságok pörgetik transzba a közönséget.

A koncert vendége az Esti Kornél Zenekar lesz, akiknek igazán tartalmas volt az elmúlt év, számos fesztiválon mutathatták meg magukat, és első nagylemezük is kikerült a „prés alól". A „kispálos" alternatív hagyományok méltó követői.

Kapunyitás: 20.30

Belépő: 1500 Ft

Jegyek elővételben válthatók az AGORA-Jegyirodában (Szombathely, Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266), illetve www.jegymester.hu webáruházában.

A rendezvény támogatója a PANKKK!

Sárvár, AZK

AZK - Új vizekre experimentális csónakban ...

A május 15-i Experimentális éjszakával az AZK új vízekre evez. Tematikusan az utaztatós zenékre fókuszáló éjszakánk még nem volt a pinceklubban. Két kiváló zenész lesz majd a kormányos a hajónkon, egyikük Amygdala projects, másikuk Rare néven áll majd színpadra és repteti a bárkát. Az éjszaka kettejük közös produkciójával zárul. Mindkettőjük neve alá myspace-oldalukat linkeltük, ahol meghallgathatók gyönyörű, műfaji határokat nem ismerő dallamaik és ritmusaik. Az Artical Session oldaláról Lélekrendész is közreműködik az éjen.

Új hozzászólás