Hullám sodorta álmok - Rozán Eszter különleges könyvbemutatója a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Képgaléria megtekintése2022.12.11. - 02:00 | Büki László

Hullám sodorta álmok - Rozán Eszter különleges könyvbemutatója a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Rendhagyóra sikeredett Rozán Eszter tizenegyedik kötetének bemutatója: Kelemen Zoltán színész "berobbant" a helyszínre, és rögtön a regény közepébe csöppentünk egy kiragadott részlet "élőszereplős" felolvasásával. És ez csak a kezdet volt!

A pörgős antrét Kovács Ágnes irodalomtörténész értő kérdései terelték nyugodtabb, más aspektusból érdekes vizekre. S ahogy már megszokhattuk egy Rozán-regény bemutatóján, az ukulele - ének kombó sem maradt el, erről videókat is készítettünk.

Bónusz: Torjay Valter művészettörténész a könyv borítójával kapcsolatban tárt fel izgalmas részleteket egy, az 1800-as évek végén Szajnába esett leányról. Volt itt izgalom bőven, ha a könyvet fellapozzuk, akkor még többel találkozunk, és a kép is összeáll a végén!


Röviden a könyvről:

A címadás nem véletlen, mert a két főszereplő, Rózafalvi Eszter és Jeanette álmait egyaránt elsodorja a víz, jóllehet mindketten más korban élnek. Rózafalvi Eszter egy mai lány, aki Szombathelyről származik, jelenleg Párizsban tanul. Egy koppenhágai tanulmányútja során megismerkedik élete nagy szerelmével, a nála jóval idősebb Sebastian Lentzzel. Sebastian éppen komoly lelki- és hivatásbeli válsággal küzd, még Eszterrel való megismerkedése előtt elhatározza, hogy új életet kezd, Eszter kapóra jön ebben a válságos időszakban.

Jeanette egy szegény falusi lány a 19. század második végén, aki Párizsba kerül, és ott cselédnek szegődik, ám ő sem menekülhet a sorsa elől. A végzet Pierre Boulanger személyében érkezik.

A két lány története párhuzamos szálon fut, valami mégis összeköti őket: a Szajna.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás