Jótékony gépiparisok - Rengeteg adományt gyűjtöttek a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznak

Képgaléria megtekintése2022.12.15. - 15:00 | Büki László

Jótékony gépiparisok - Rengeteg adományt gyűjtöttek a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznak

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász „Jót tenni jó” akcióját már több éve támogatja adományokkal a VMSzC Gépipari és Informatikai Technikum. Idén egy erős hét alatt gyűjtöttek szülők, diákok és tanárok közösen rengeteg, a nehéz körülmények közt élők számára hasznos dolgot: ruhaneműt, játékot, tartós élelmiszert. A táskákban, a dobozokban a tárgyak mellett nagyon értékes dolog volt megtalálható - az ajándékok "belsejében" az adományozók szeretete rejtőzött.

A VMSzC Gépipari és Informatikai Technikumban nagy hagyományai vannak az adománygyűjtésnek, illetve a jótékonysági akcióknak, ugyanis több felhíváshoz is csatlakoztak - mondta el érdeklődésünkre Samu Sándor Bálint igazgató-helyettes.

Nagyon büszkék vagyunk a Gépipari közösségére, a diákokra, a szüleikre, mert a felhívásunkra sokan csatlakoztak, s adták le adományaikat az iskolai gyűjtőpontokon. Úgy gondolom, közösségként ismét arról tettünk tanúbizonyságot, hogy a jószolgálati szervezet jelmondata szerint tettük a jót - szülők, diákok, tanárok egyaránt. Bármi, amit hoztak, óriási értékkel bír - azzal, hogy iskolánk hozzá tudott járulni ahhoz, hogy a nehéz körülmények között élő embertársainknak szép karácsonya legyen" - mondta Samu Sándor Bálint.  

Ungerné Kelemen Ildikó szaktanár volt az iskolai koordinátor, aki az adománygyűjtést összefogta.

Több évre visszanyúló kapcsolatunk van már a karitásszal, idén én kerestem meg őket, hogy iskolánk csatlakozna a „Jót tenni jó" akcióhoz. Ruhákat, cipőket, könyveket, játékokat és tartós élelmiszert gyűjtöttünk, illetve volt olyan osztály, aki pénzadománnyal járult a gyűjtéshez. Fontosnak tartjuk, hogy az iskolában ne csak a tantárgyak átadása történjen meg, hanem nevelő célzatban is részesüljenek a diákok. Ez az akció egy nagyszerű példamutatás a szeretet ünnepén, karácsonykor, arról szól, hogy nyújtsunk olyanoknak is segítő kezet, akik rászorulnak, tegyük számukra is boldoggá az ünnepet. Adni jó, ezt szeretnénk kialakítani a gyerekekben is."

Nagyszerű és nemes dolog az, ha az ember ad, ha önzetlen és  fontosnak tartja, hogy a másik emberre is odafigyeljen. Aki így tesz, és szükségéhez mérten segít, az nagyszerű dolgot tesz. De még nagyszerűbbet cselekedik az a diák, aki az iskolában "belenő" az ajándékozás művészetébe. A táskákban, a dobozokban, az ajándékok "belsejében" nagyon értékes dolog található - az adományozók szeretete. Az adományok arról beszélnek: milyen nagyszerű dolog jót tenni, ugyanis akkor igazán erős egy társadalom, egy közösség, ha belső kincseit tovább tudja adni.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás