Legyen ünnep a szívben - Jótékonysági est a vasi gyermekotthonok lakói javára

Képgaléria megtekintése2022.12.17. - 00:40 | Büki László

Legyen ünnep a szívben - Jótékonysági est a vasi gyermekotthonok lakói javára

Negyedik alkalommal rendeztek vasi gyermekotthonok lakói javára jótékonysági eseményt a Haladás Sportkomplexum sajtótermében. A december 15-i rendezvény több mint 130 gyermek szívéhez hozta közelebb a szeretet ünnepét, és a szervezőknek - Őze-Guth Szilviának és Farkas Csabának - ez is volt a céljuk. Meghitt és önfeledt pillanatokat okozni, kiváló vasi sportolókkal találkozni, közösségként megélni a koncertek és a táncelőadás élményét. Valamint talán a legfontosabbat, amit a gencsi lakóotthon gyermekei is énekeltek: a karácsony "legyen ünnep az Égben és ünnep a Földön".

Felbolydult csütörtökön este a Haladás Sportkomplexum sajtóterme, ahova az összes vasi gyermekotthonból érkeztek kis lakók, közel 130-an, hogy a karácsonyi jótékonysági eseményen szeretetet, szórakozást és szép szavakat kapjanak. A nemes rendezvény házigazdája a Haladás VSE volt, főszervezője Őze-Guth Szilvia, társszervezője Farkas Csaba. A Haladás VSE és a Falco KC kiválóságain - Dróth Zoltán, Vas Ádám, Alasztics Marcell, Hajmási Milán futsalosok, Horváth Rajmond, Németh Milán labdarúgók és Perl Zoltán kosaras - kívül megtisztelte a rendezvényt Szántó Erzsébet, a Haladás klubmenedzsere, dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője, a Parlament alelnöke, dr. Székely János megyéspüspök és dr. Balázsy Péter megyei jegyző. Mindannyian szívből jövő történetet mondtak a gyerekeknek, kiemelve bennük az adakozás, a jóság és a kitartás fontosságát.

Nemcsak a szervezők készültek műsorral a gyermekeknek - a köszöntőbeszédek után a Varnyú Country, a Mira Orient Art és Herceg szórakoztatta őket - hanem a lakóotthonok "kis művészei" is a karácsony hangulatához kötődő előadásokkal lepték meg társaikat. Az Ikervári Specális Gyermekotthon és Általános Iskola, a gencsapáti Ernuszt Kelemen Gyermekotthon, a Rumi Gyermekotthon, a Kőszegi Fiú és Leány Gyermekotthon, a Gólyafészek Gyermekotthon és a Bóbita Lakásotthon fellépőit látva és hallva vált igazán szívbemarkolóvá, hogy olyan gyermekek állnak előttünk mosolyogva, csillogó szemekkel, énekelve, verselve a szeretetről, a karácsony meghittségéről, akikről szüleik lemondtak, vagy sorsuk olyan irányt vett, hogy gyermekotthoni gondozásba kerültek. Mégis igyekeznek teljes életet élni, ugyanolyan gyermeki őszinteséggel és beleéléssel előadni mindazt, ami családban felnövő kortársaiknak természetes. A tanároknak, nevelőknek ezúton is köszönetünket fejezzük ki az elhivatott felkészítésért!


Örömmel láttuk, hogy a programban felléptek ismert előadók, mások mellett a Savaria Szimfonikus Zenekar nagybőgőse, Sárközi Gábor, a VOX Savariae Vegyeskar énekese, Bogdán Krisztina és a Tarisznyások együttesből ismert Pados Zsolt

A jótékonysági est részeként a karácsonyfa alatt elhelyezett sportszereket és a Szülőföld Könyvkiadó könyvcsomagját kapta ajándékként minden egyes gyermekotthon. Személyesen pedig a sportolók és a fellépők szeretetét, közvetlenségét, valamint az önfeledten megélt pillanatokra fordított figyelmet vihették "haza" szívükben a gyerekek.

Köszönet a szervezőknek, hogy meghitté, emberségessé tették közel 130 nehéz sorsú gyermek karácsonyát!


Az esten fellépő Mira Orient Art orientális táncelőadásáról külön képes beszámolót készítettünk:

A Mira Orient Art műsora a vasi gyermekotthonok lakói javára rendezett jótékonysági esten

2022.12.16. - 14:00 | Büki László

A Mira Orient Art műsora a vasi gyermekotthonok lakói javára rendezett jótékonysági esten

December 15-én karitatív rendezvény helyszíne volt a Haladás VSE sajtóterme, amihez a a Mira Orient Art alapítvány is csatlakozott. A jótékonysági esten a vasi gyermekotthonok lakóinak szereztek feledhetetlen pillanatokat a szervezők kulturális programokkal és karácsonyi adományokkal. A Mira Orient Art orientális LED-es táncshowja is szerepelt a jótékonysági eseményen, emellett az alapítvány élményterápiás programlehetőségekkel és eszközökkel is támogatta a gyermekeket.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás