A vers világa 2023 - Illusztrációs pályázat középiskolásoknak

2023.01.10. - 07:15 | vaskarika.hu

A vers világa 2023 - Illusztrációs pályázat középiskolásoknak

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár országos képzőművészeti pályázatot hirdet középiskolásoknak.

A pályázat célja, hogy népszerűsítse a középiskolások körében a versolvasást, megmutassa, miként értelmezik a fiatalok kortárs költők alkotásait, a képzőművészet segítségével felmutassa a megszerezhető élmény és interpretáció sokszínűségét.

A pályázat témája a Lehetnék bárki. Kortárs és kortalan versek (Szerk.: Péczely Dóra. 2020) című versgyűjtemény, amely célzottan fiatalok számára válogatott száztizenkét magyar költő százhatvan versét tartalmazza. Az antológia kétharmadában a mai húszas éveit taposó generáció versei szerepelnek, az egyharmadában pedig már köztünk nem élő költők fiatalkori művei.

A kötet valamely verse által kiváltott élmény műalkotássá formálásával, vagy verséhez készült illusztrációval lehet pályázni. A pályamunkák szabadon választott technikával készülhetnek. Pl.: rajzi, festészeti, grafikai, plasztikai vagy vegyes technikával készült munkákat, esetleg fotókat várunk.


Kérjük, hogy a pályamunkákat 50x70 cm-es méretre paszpartuzva, kiállítható, keretbe helyezhető állapotban küldjék be. A plasztikus alkotások bemutatását vitrinben tervezzük.      

Az alkotásokat a Berzsenyi Dániel Könyvtár, 9700 Szombathely, Dr. Antall József tér 1. címre kérjük eljuttatni 2023. március 14-ig. A pályaműhöz kérjük mellékeljék az aláírt jelentkezési lapot és az adatvédelmi hozzájárulást.

A pályamunkákat szakmai zsűri értékeli. A zsűri elnöke Cebula Anna művészettörténész, a Szombathelyi Képtár igazgatója. A legjobbakat kiállításon mutatja be a könyvtár. A kiállítás megnyitója és az ünnepélyes eredményhirdetés 2023. április 14-én lesz.

Az első három helyezett alkotás, amely a könyvtár tulajdonában marad, díjazásban részesül.

I. helyezett 50 ezer Ft

II. helyezett 40 ezer Ft

III. helyezett 30 ezer Ft

Az Életünk irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat a legjobb munkákból 15-öt beválogat illusztrációként aktuális számába. A benyújtott pályaművek a kiállításokat követően, májustól átvehetők a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet Waldinger Dórától (+36-94-513-540) és Boros Ferenctől (+36-94-513-539), illetve a e-mail-címen.


Új hozzászólás