Sándorok és Júliák - Középiskolások színházi játéka a Sportházban

Képgaléria megtekintése2023.01.21. - 22:00 | vaskarika.hu - Fotók: Kéri András

Sándorok és Júliák - Középiskolások színházi játéka a Sportházban

A 200 évvel ezelőtt született Petőfi Sándor előtt tisztelgett hét középiskolai csoport a Magyar Kultúra Napján az AGORA-MSH-ban. Osztályok, baráti társaságok és színjátszó csoportok jelentkeztek Petőfi Sándor és Szendrey Júlia örök szerelmének megjelenítésére. A Weöres Sándor Színház 2022-ben csatlakozott először az Ádámok és Évák elnevezésű országos középiskolai színházi játékhoz. Az Ádámok és Évákból így lett a seregszemle címe Sándorok és Júliák.

A színházkedvelő, tehetséges középiskolai csoportok tavaly sok energiával, motiváltsággal álltak a színpadra, és kápráztatták el a közönséget. Idén is mozgósította a Weöres Sándor Színház ezt a korosztályt: osztályok, baráti társaságok és színjátszó csoportok jelentkezését várták.

A téma ezúttal a 200 éve született Petőfi Sándor és Szendrey Júlia örök szerelme volt. Az iskolák képviselői ősszel kiválaszthatták azt a jelenetet, amelyik a legközelebb állt hozzájuk. A színpadi megvalósítást a csoportok fantáziájára bízták, ám szakmai és színpadtechnikai segítséget minden résztvevőnek biztosított a Weöres Sándor Színház.


A fesztiválon célja volt, hogy a diákok jobban megismerjék a magyar irodalom egyik klasszikusát és közelebb kerüljenek a színház világához.

A fesztivál szervezője és rendezője Németh Gyöngyi színház-drámapedagógus volt.

A rendezvény védnökei:
dr Nemény András, Szombathely MJV polgármestere
Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás