Máshogy szól a Cimbaliband - Remaster koncert a Fonóban a Cimbaliband vendégeivel

2023.01.26. - 00:15 | vaskarika.hu

Máshogy szól a Cimbaliband - Remaster koncert a Fonóban a Cimbaliband vendégeivel

Helyszín: Fonó Budai Zeneház

Dátum: 2023.01.28.

Január 28-án rendhagyó koncertet ad a Cimbaliband a Fonóban: A REMASTER műsorban régi slágerek születnek újjá Unger Balázs és bandája kezei között olyan vendégekkel, mint Csorba Lóci és Bíró Szabolcs Maszkura.

A Cimbaliband legnépszerűbb műsorában régi slágereiket keverte újra, igazította jelenlegi hangzásvilágukhoz. Aki ismeri a többszörösen nemzetközi toplistás és Fonogram-díjas zenekar munkásságát, biztosan hallotta már az Oppadiridát, Marikanénit, a Hétfőt, a Fő a kávét vagy a Balatoni nyaralót. A dalok két nagyszerű vendéggel együtt szólalnak meg, Maszkurával és Lócival!

A Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband "boszorkány konyhájában" a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je" ként! A legendás zenekar bárkit dalra és táncra perdít, ezúttal még Csorba Lócit, a Lóci játszik frontemberét és Maszkurát, azaz Bíró Szabolcsot, aki már többedszer lép színpadra a bandával.

„Az évek során, ahogy idősödik az ember, rájön, hogy a népzene, a népművészet tényleg körbevesz, ott van a zsigereinkben, és minden lefogott A-dúrban is, igazából kikerülhetetlen, és minek is kerülnénk ki? Ezen a koncerten lesz lehetőségem ezt az oldalamat egy kicsit jobban megmutatni a közönségnek, milyen az, amikor Lóci átlátogat a népzene oldalára, vagy ahogy a tematikus koncertünk fogalmazott tavaly: milyen amikor a Lóci goes folk!" - mondta Csorba Lóci, a Lóci játszik zenekar frontembere.


A koncertre lehet készülni a Hangmás című válogatással, amely nemrég került fel a zenekar YouTube csatornájára. A válogatásban csaknem 40 percen keresztül szól a Cimbaliband muzsika

Részletek és jegyek itt:

https://www.fono.hu/hu/programok/2022/cimbaliband-remaster-koncert-vendeg-csorba-loci-es-maszkura-alexander-petrovics/

 

 

Új hozzászólás