Hülye vagy? Lájkolod a hétfőt?

2010.05.31. - 12:30 | Büki László 'Harlequin'

Hülye vagy? Lájkolod a hétfőt?

A morc főhergelő hétfőn reggel felkel, kitörli csipáit monitorra guvadójából, istennek nem tetsző vebáliák elröfögése közben összeszedi egymáshoz nem passzoló cuccait, s míg a tetőtérből leér a nappaliba, antifitneszel – lépcsőzik – párat. Kislattyog a kávé plusz vajas kenyér kombóért, bezümmenti a gépét, s míg tömi a pofiját, megnézi az összes profilját. Mindezen tevékenységekhez persze korántsem kell médiaszarjancsinak lenni, épp elég kinézni az ablakon, konstatálni, hogy a felhő lehúzta a nap vigyorgó pofája előtt a rolót, s máris ag(g)resszív – oké, középidős – kismalacnak érezhetjük magunkat…

A reggeli alkotómunka kerékkötőit letudva - kaja, újság, ímél - kezd olajozottan működni hősünk, igaz egy kis vegetatív intermezzo „megijeszti" a produktivitás csírakezdeményeit: a kapszulás kávé megfosatja, pláne, ha két cigi közt képez „szendvicsbetétet". Szarul indul a hétfő, no de kinek nem?

Kintről semmi támogatást nem kap, szürkeség, eső, szél - bekaphatja az időjárás, ma sem színes tintákról lesz álmodás. Ehelyett bőszen levelet fogalmaz marketing-grizzlyknek, akik majd zsíros hirdetőket hoznak az oldalnak. Lesz itt kérem mindenféle efem, meg miszter2 rádijó, telekamunikációs cégek versengenek majd sokG-s mobilnettel, picsaszőrtelenítő szolgáltatás flash bannere villog majd sokatsejtetően bele a Tisztelt (?) Olvasó képibe, no meg a banki hit(t)elkonstrukciók ígéret-piócái csócsálják a maradék vért kifele a pucából és a pénztárcából - csakhogy ízelítőt adjunk a hirdetéspaletta prominenseiből.

Egyébként is sulykolni kell a népekbe a brendeket, mert venni kell, fogyasztani kell, mutatni kell a szeretet, a tárgyiasult szívküldit. Sírva vígadó kis nációnk amúgy is igazi hazárdőr, a THM neki a Teszem Ha Merem jelentéssé könnyelműsödik át. S mivel meri, megteszi (hogy aztán év közben mivel meri, az legyen az ő gondja, nem valószínű, hogy nagykanállal). A hitelügyintéző persze virul, a bankárcipő örömében szteppet jár, a legkurrensebb munkaerő meg az árufeltöltő lesz. De a büszkemagyar - így, egybeírva - érzéssel összeférhetetlen a takarékosság. A boltnyitás startpisztoly-dördülésére úgy lő ki számlatartozásos otthonából, mintha Robin Hood nyila lenne a nottinghami erdő labirintusában. Kilövés után GPS nélkül célbaér, de azért megveszi a GPS-t, mert az ördög nem alszik. Hátha kivágnak jövőre egy fát, és a helyére öt újat ültetnek...

No de morrr off, helyette vissza a hétfőhöz, ami itt köröz rendületlenül, és úgy odavág a jóizlésnek, ahogy majd Brad Pitt fog 2016-ban Obamának. Merthogy nincs neki már kihívás a színészetben, kérem, Jolie is megvót, tán már unja is, s egy erős 30 évet még valahogy el kell tengetnie. Mi más lehetne számára kihívás, mint a politika (vagy - ahogy egy LMP-szimpatizáns ismerősünk írta a fészbúkon -: a politak). Poli-takk. Bekattanik itt mindenki a hétfőtől, BP politakk lesz, hát oda ne szarjak, ez ám a hír!!

Na mindegy, feladom. Hétfőn semmit nem lehet csinálni, a frontok honfoglalóznak fölöttem, ezért aztán mindenféle hülyeség outputálódik a monitorra.

A T. Olvasótól pedig elnézést kérünk, hogy magas hőmérsékleten nekiálltunk kultúracélt olvasztani...

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Pók 2010.05.31. - 12:47
Látom kellemes agymeneted van ettől az arconszexuált időjárástól. Megjegyzem nem vagy vele egyedül, szóval lájkolom a posztot, és unlájkolom az időjárást.. :D Hogy éljek az arcoskönyvből kölcsönzött és csúnyán magyarosított szóval és annak egyéb formáival :)
Csak így tovább, reméljük a következő napok derűsebben telnek, és nem csak verbálisan, de időjárásilag is.
Ave
vorinori 2010.05.31. - 13:22
"***szőrtelenítő szolgáltatás flash bannere villog majd sokatsejtetően bele a Tisztelt (?) Olvasó képibe" - óóh igen, nem is fejezhetted volna ki ennél szofisztikáltabban a bikinivonal gyantázás reklámját....:))) A hétfő + morcos idő már nekem is sok kicsit, de én nem vetemedtem ilyen agymenésekre. :D Lájkolom bazze!
pók 2010.05.31. - 13:38
Ez tényleg a magaskultúra
Harle 2010.05.31. - 13:41
:))) Az utolsó mondatot ajánlanám figyelemfókuszba... meg a rovat nevét. Több segítséged nem maradt! :D
Pók 2010.05.31. - 13:43
És ismét valaki az én nevemmel..sicc már.. vállald magad, ha már kommentelsz..
Enik 2010.05.31. - 18:19
:) Hétfőn lehet nekem válaszolni:PPPPPPPPPPPP