Ismét sztárparádé a Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon

Képgaléria megtekintése2023.05.28. - 19:00 | Bálizs Zsuzsa

Ismét sztárparádé a Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon

Idén is népszerű a Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál, szombaton este nagyon sokan voltak kíváncsiak az Ocho Macho, a Bagossy Brothers Company és a Tankcsapda koncertjeire.

Az együttesek pólóit, pulóvereit viselő rajongók ellepték a nagyszínpad előtti teret; sőt a szelesre forduló időjárás miatt a Bagossy-merch pultnál is nagy volt az érdeklődés a melegebb felsők iránt.

A délutánt a szombathelyi KösziZíben nyitotta, az elmúlt néhány évtized magyar rockslágereit felidézve, majd az idén huszadik szülinapját ünneplő, kőszegi alapítású banda, az Ocho Macho lépett fel. A közel másfél órás „hupogásra" már sokan voltak kíváncsiak, az pedig igazán nagy hatást váltott ki, amikor Kirchknopf Gergő frontember színpadra szólította a zenekar korábbi trombitását, Csík Andort is.

A hangulat persze csak tovább fokozódott, amikor Hegedűs László „Hege" porondmester felkonferálta az éppen e héten tíz éve alakult Bagossy Brothers Company-t. A fiúk pontosan fél kilenckor csaptak a húrok közé - a pontos kezdés a rendezvény egészére jellemző volt, dicséret érte a szervezőknek. A 85 perces koncert alatt a zenekar számos nagy slágere elhangzott, nem maradt ki az „Olyan Ő", az „Add vissza" vagy a „Visszajövök", de sokak örömére felcsendült a Kollár Klemencz László feldolgozás, az „Iszom a bort" is. Nagy sikert aratott a Parno Graszttal új szerzemény, a „Fújj meg szél" is, táncra perdült a nézőtér. Norbi többször is emlegette, hogy a fesztivál éppen annyi idős, mint ők; minden gesztusukból látszott, hogy nagyon jól érzik magukat a fiúk Vasban.

A Bagossy-rajongókat fél 11-re bőrkabátos-farmerdzsekis-Tankcsapda pólós rockerek váltották fel a színpad előtt, hiszen megérkeztek a „tankok". A debreceni rockbanda alaposan felmelegítette a hidegben kissé már elgémberedő publikumot, felvonultatva az örök klasszikusok - például a „Rock a nevem", az „Egyszerű dal", vagy a „Mindig péntek" - mellett néhány ritkábban hallható dalt is. A Lukács László-Sidlovics Gábor-Fejes Tamás trió alaposan kitett magáért, és nagy szeretetet is kapott cserébe a közönségtől, akik láthatóan élvezték a bulit.

A partysátorban és a fesztiválteraszon még hajnalig szórakozhatott a közönség, többek között a Happy Gang és a Kozmix legnagyobb slágereit énekelve, vagy az Unikum bulizenekarral mulatva.

Vasárnap Manuel, a Valmar és a Halott Pénz lép fel Gencsapátiban, a hangulat pedig borítékolhatóan fergeteges lesz majd.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás