Energy Dance Team évadzáró gála és táncszínházi előadás a Weöres Sándor Színházban

Képgaléria megtekintése2023.06.20. - 17:00 | vaskarika.hu - Fotók: Mészáros Zsolt / Sadness

Energy Dance Team évadzáró gála és táncszínházi előadás a Weöres Sándor Színházban

Június 18-án, vasárnap rendezte az Energy Dance Team évadzáró gáláját és Elmélet című táncszínházi előadását a Weöres Sándor Színházban! A teltházas előadások hatalmas sikert arattak a táncszerető közönség körében. Közreműködött az Ataru Taiko Ütőegyüttes.

HIRDETÉS

Az Energy elérte az elmúlt években Magyarországon azt, amit egyetlen másik hazai egyesület sem mondhat el magáról: mind a koreográfia versenyek, mind a freestyle párbajok világban is élvonalban járnak a szakmai megítélés szerint. Ez sok-sok munka következménye, de az út még nagyon hosszú és rengeteg fejlődési lehetőséget rejt magában.

Az idei évben az ElmÉlet előadással egy újabb kaput nyitottak, amivel a színházi világ felé orientálták a hiphop- és modern táncokat, mindezt egyesületi szintű munkával. Ez szintén nem gyakori az amatőr szférában. Mindezt a folyamatos fejlődés igénye, az inspiráló táncosok lénye és az oktatók odaadása táplálta.


Fotó: Mészáros Zsolt / Sadness

Az idei versenyszezon nagyon sokszínű volt az egyesület számára. Az első őszi koreográfia versenyen, a Fusion Dance Contest-en 8 produkciójuk 8 dobogós helyezéssel végzett. Télen az Amita Dance Jam-en az új versenyszámok mutatkoztak be, két Amita-díjas produkció és egy egyéni, valamint egy koreográfusi különdíj is született ezekből. 

Mindeközben a freestyle szférában megrendezett Xmas Jam-et nyerte meg csapatpárbajban Varga Dorottya és Vörös Orsolya. 


Fotó: Mészáros Zsolt / Sadness

Tavasszal a Gangster Challenge freestyle és show versenyéről hoztak el 7 első helyezést az Energy táncosai (szinte minden kategóriát megnyerve), egy hétre rá Orsi döntőzött egy budapesti párbajon, és itt még mindig nem ért véget az év, hiszen az áprilisi Fusion Dance Contesten is bemutatkoztak koreográfiáik egy színvonalas nemzetközi mezőnyben, ahonnan három számuk is dobogós, egy negyedik, illetve egy ötödik helyezéssel tért haza.

Nyáron táborok indulnak, szeptembertől pedig várunk minden érdeklődőt nagyon sok szeretettel!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás