Huszonnyolcadszor nyílt meg a Karitász napközis tábora Nardán

Képgaléria megtekintése2023.06.29. - 01:00 | Büki László

Huszonnyolcadszor nyílt meg a Karitász napközis tábora Nardán

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász idén 28. alkalommal szervezi meg Nardán nyári napközis táborát általános iskolás gyermekek részére. A tábornyitó ünnepséget június 28-án tartották a nardai plébánia udvarán, a szentmisét Ft. Székely János megyéspüspök mutatta be, amin részt vettek az egyházmegye kispapjai, diakónusai. A szentmisén dicsőítő dalokat adott elő a Szőllőszemek, a Szőllősi Egyházközösség és a Szőllősi Jézus Szíve Plébánia Dicsőítő zenekara. Az ide 8 hét során közel 1200 gyermek nyarát teszi önfeledtté, felhőtlenné a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász.

Az idei évben is 8 hétig lesz nyitva a nardai tábor kapuja, tudtuk meg Tuczainé Régvári Marietta karitász igazgatótól. Egy-egy turnusban 100-150 gyermeknek nyújtanak kikapcsolódást, felejthetetlen pillanatokat. Hála és köszönet minden jószívű adományozónak, akik segítik a gyerekek táboroztatását, és külön köszönet a Karitász munkatársainak, az önkénteseknek akik gondjukat viselik a fiataloknak.

A tábort dr. Székely János megyéspüspök nyitotta meg, beszédében kiemelve, hogy „sok gyerek van a világon, aki ilyen táborba, mint amilyen a karitász nardai napközis tábora, nem jut el. Sajnos Magyarországon is. Hálát adunk ezért a táborért és imádkozunk azért, hogy ezekben a hetekben a szívetekben szeretet legyen."


Jézus szavai szerint a jó fa jó gyümölcsöt hoz. A jó fa szimbolikusan a szívünk, a gyümölcsök pedig a szavaink, tetteink. „Akinek a szíve jó, annak a szavai is jók. Örülnék, ha a táborban jó szavak hangoznának el" - mondta a főpásztor, aki emellett számos jótanáccsal is ellátta a kis táborlakókat. Ezek közül az egyik legfontosabb így hangzott: „A nagy bátorság nem ahhoz kell, hogy valaki félrelökje a másikat, nem az erőszak a legnagyobb erő. A nagy bátorság ahhoz kell, hogy jó legyetek. Azt kívánom, hogy ezt az igazi bátorságpróbát nap mint nap kiálljátok, és a szívetek jó gyümölcsöket teremjen."

 

Idén a tábor környezete, felszerelése megújult, köszönhetően a vasi cégek, vállalkozások gyermekekért tett példás összefogásának! Az ő szolgálatkész tevékenységüket, társadalmi felelősségvállalásukat oklevéllel ismerte el a katolikus jószolgálati szervezet.

Tuczainé Régvári Marietta köszöntő beszédében méltatta a Karitászt támogató vállalkozásokat.

A tábornyitó után a gyerekek önfeledt zsivaja töltötte be a tábor területét, a plébániakertet, ahogy birtokba vették a tábor játékait, köztük az új csocsó- és pingpongasztalokat. De nemcsak az aktív programokról szól a tábor, a fedett foglalkoztató is vonzza a gyermeki kíváncsiságot, ahol az "önfeledt örökmozgók" megélhetik majd a kézműveskedés fortélyait és a társasjátékok izgalmát. 

Délben agapéra várták a tábornyitó ünnepség vendégeit - ebédre pedig a gyerekeket -, amire nagyon készült két Karitasz csoport, a kőszegi és a zalaegerszegi. Szinte elválaszthatatlan szövetséget kötöttek, a nap során közel 700 palacsintát és több mint 300 lángost készítettek el.

Elkezdődött hát a nagybetűs nardai vakáció, a tábor önkéntesei, kispapjai, foglalkozásvezetői és konyhai személyzete pedig igazi hősként veri majd vissza a hiperaktív siserehad - jó értelemben vett - "támadásait". Mára Narda óriási kertjével igazi gyermekparadicsommá vált, ahol több héten keresztül hetente közel 100-150 gyerek élvezheti a vakáció felhőtlen, kreatív és lelki foglalkozásokban is gazdag örömét.

Az eseményt jelenlétével megtisztelte Majthényi László, Vas Vármegye Közgyűlésének elnöke, dr. László Győző, Szombathely MJV alpolgármestere, valamint a tábor felújítását támogató cégek, vállalkozások képviselői. A szentmisén dicsőítő dalokat adott elő a Szőllőszemek, a Szőllősi Egyházközösség és a Szőllősi Jézus Szíve Plébánia Dicsőítő zenekara.


A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás