Teltházas koncertekkel folytatódott a Fishing on Orfű

Képgaléria megtekintése2023.07.01. - 00:15 | Bálizs Zsuzsa

Teltházas koncertekkel folytatódott a Fishing on Orfű

A csütörtöki nap meghozta a meleget Orfűre, így a fesztiválozók jelentős része a strandon keresett enyhülést a délután folyamán. Megteltek a környező stégek, de sokan voltak kíváncsiak a víziszínpad programjaira is. Este pedig őrületes koncerteken bulizhattak az Fishing-fanok.

A víziszínpadon ahol előbb Likó Marcell és Kerekes Gergely lépett a különleges hangulatú deszkákra, majd Beck Zoli lánya, Boebeck énekelt. Zárásként a Kerekes Band mozgatta meg a vízben és csónakokban levőket, de a parton is többen táncra perdültek.  


A fesztiválterületen is korán beindult az élet, a Kolibri fellépése sokakat az erdőbe csábított. A nagyszínpadon a Budapest Bár adta meg az alaphangulatot, s bár sokan hiányolták Kiss Tibit a fellépők közül, Lovasi András és Kollár-Klemencz László igyekezett megtáncoltatni a közönséget; a Szilvafácska alatt már sokan ropták a közönség sorai közül. Ez a pécsi banda, a Kacaj borfalus fellépésén csak fokozódott: a csapat fülbemászó dalaira muszáj volt táncolni, remekül érezte magát a közönség. A Fishingen nincs idő unatkozni: Vitáris Ivánék első taktusait hallva tömegek indultak a nagyszínpad felé, a frontember pedig végig együtt élt közönségével és a rá jellemző energiával pörögte végig a rendelkezésre álló hatvan percet. Nem véletlenül kapott nagyszínpadot az Ivan and the Parazol: kiváló koncertet adtak.

S bár szívesen hallgattuk volna még Vitáris Ivánt, a korai búcsúnak nyomós oka volt: nem akármilyen ikon, Bródy János csapott a húrok közé a Bolyhosorrú Köntöslopó Nagyszínpadon. Csak ő képes arra, hogy aktuálpolitikát is csempésszen a Micimackó sorai közé, a közönség nagyon élvezte a rendhagyó előadású gyermekdalt. Bródyval párhuzamosan egy igazán népszerű duó, a Lázár tesók adtak különleges hangulatú műsort a teltházas borfaluban, ahova az előző este szenzációs koncertet adó Esti Kornél zenekar további tagjai is ellátogattak. Lázár Ágostonék megadták a módját: fehér ingben, egyszálgitárral énekeltek, rajongóik legnagyobb örömére.

Csak a Fishingen fordulhat elő, hogy a Quimbyre várva, a koncert kezdése előtti percekben támadt hirtelen csendben az egész domboldal népe elkezdi Bródy Jánossal énekelni a kettes nagyszínpadról átszűrődő Sárga rózsát... Varázslatos pillanat volt, olyan, amiért nagyon szeretjük ezt a fesztivált...

Kiss Tibiék 2019 óta nem léptek fel a Fishingen, így aztán most alaposan megadták a módját a hosszúra nyúlt kényszerszünet után. Amerre a szem ellátott, tele volt fesztiválozókkal a domboldal, akik együtt éltek a zenével. Varga Lívius is nagyon élvezte a helyzetet, igyekezett a lehető legközelebb kerülni a rajongókhoz, bejárta a színpad minden pontját. Látható volt az is, mennyire szeretik a zenekar tagjai Kiss Tibit - Lívius egy alkalommal átölelte és fülébe súgott valamit - talán azt, mennyire jó, hogy újra átélhetik ezt az érzést az orfűi nagyszínpadon... A közönség még tovább is bírta volna, de az idő sajnos itt is véges volt - fiatalok egy csoportja ezért elénekelte a „Most múlik pontosan"-t, ami az idő rövidsége miatt kényszerűségből kimaradt a repertoárból. 

Deva, azaz Takács Dorina népdalok inspirálta elektronikus zenei műsorára tavaly zsúfolásig megtelt a Tűzhöz közel színpad, a zajos siker kapcsán most a 2. nagyszínpadon kapott helyet, ahol szintén sokan élvezték, ahogy az énekesnő hol hárfán játszik, hol pedig elektronikus dallamokat varázsol elő. Számait ő írja, producereli és énekli, sőt a lemezborítót is ő készítette. Az Analog Balatonra ismét megtelt a színpad előtti tér, ami nem is csoda, hiszen a fiúk a fesztiválok nagy kedvenceivé váltak.

A nagyszínpad program zárásaként a Vad Fruttik lépett fel. Likó Marcell a délutáni víziszínpados koncert óta nagyon jókedvű volt, ami estig is kitartott. A banda 2022 végén tagcseréken esett át, csak Likó Marcell és Kerekes Gergely maradtak a korábbi zenészek közül. A legnagyobb slágerek mellett bemutatták új albumuk számos dalát is; felcsendült az Elválaszt, az idei Fishing himnusza is.

A pénteki program is izgalmasnak ígérkezik: Péterfy Borival kétszer is találkozhatnak a rajongók, a nagyszínpad mellett a víziszínpadon is fellép az énekes-színésznő díva. Koncertezik az orfűi közönség egyik nagy kedvence, a Carson Coma, valamint a Hiperkarma, de sokan várják az Elefánt dalait is. A nyári melegben pedig napközben enyhülést nyújt a Tűzhöz közel színpad is, ahol Szendrői Csaba csatlakozik az Olvasni szabad! című kezdeményezéshez. A délelőtti órákban sör- és fröccstúrákra is sor kerül, ahol zenészek közreműködésével sétálható körbe az orfűi tó.    

Ilyen volt a nyitónap:

Ilyen volt a Fishing on Orfű 2023 nyitónapja

2023.06.29. - 13:45 | Bálizs Zsuzsa

Ilyen volt a Fishing on Orfű 2023 nyitónapja

Szikrázó napsütés, kígyózó sorok a bejáratnál kapunyitás előtt, izgatott beszélgetések, vajon milyen lesz az idei? Több száz méteren keresztül várakoztak a kempinglakók, akik közül a legkitartóbbak már előző este betelepültek sátrukkal a bejárat elé és az eső ellenére ott aludtak, hogy elsők között költözhessenek majd be, s ezáltal a legjobb helyeken verhessék fel sátrukat.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás