Erős szombattal zárta kapuit a Fishing on Orfű

Képgaléria megtekintése2023.07.02. - 18:28 | Bálizs Zsuzsa

Erős szombattal zárta kapuit a Fishing on Orfű

A 15. orfűi fesztivál is remek nagyszínpados koncerttel zárult, ám sokan még ezután vetették bele magukat egy utolsó bulizásba, hiszen számos helyen szólt a zene egészen hajnalig. Délelőtt rengetegen vették az irányt a parkolók felé hatalmas csomagokkal megrakottan, ami jól mutatta, milyen sokan sátraztak idén is a Fishingen. A fesztivál idén is teltházas volt és nagy sikert aratott, ami jól mutatja, mekkora igény mutatkozik a színvonalas alter-zenére kis hazánkban.

Míg egyes fesztiválozók jógával vagy erdei közös olvasással indították a napot, a többiek bor- vagy sörtúrára indultak a délelőtti órákban Kollár-Klemencz László, Vecsei H. Miklós és Dé:Nash kalauzolásával. Idén Backstage túra, extrém barlangtúra és szabadulószoba is várta a fesztiválozókat, akik elmerülhettek a Civil Liget rejtelmeiben is, melynek idei fő témája az emberi jogok voltak. Szombaton került sor az ASZPIK (Alkotói Szombati Piac a Kertben) programjára is, melynek során kézművesek, termelők és designerek termékeit vásárolhatták meg az érdeklődők.

A zenei programok ezúttal is a Víziszínpadon indultak, ahol az Aurevoir, Beton Hofi és a Tudósok léptek fel. Az első két koncertre zsúfolásig megtelt a part, de a Tudósok sajátos hangulatú mini-koncertje is sokakat vonzott - a melegre való tekintettel sokan a vízből tekintették meg a műsort.

Az Amondó Színpadnál már öt óra előtt sokan gyülekeztek; az Egy5egy zenekarra a fesztiválon végig maradó Esti Kornél tagjai is kíváncsiak voltak. Nem véletlenül a zenekarok kedvenc fesztiválja a Fishing: sokan ekkorra időzítik a néhány napos nyári szabadságukat, hiszen sokakkal tudnak ekkor találkozni az alternatív zenei szcéna szereplőivel. Így végig maradt például Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője is, aki többször is hangsúlyozta, hogy számára a Fishing mindig egy második karácsony az évben.

Az Aurevoir etno-folkját a korai időpont és a meleg ellenére is nagy érdeklődés övezte a nagyszínpadnál, rengetegen pattantak táncra dalaikat hallva. A pénteki, Elefánt alatti pogózás csak bemelegítésnek számított a Bohemian Betyars programja előtt: hatalmas tömeg verődött össze, akik alig várták, hogy ily módon engedhessék ki a gőzt. A miskolci srácok óriási dinamizmussal zenéltek, minden másodpercet kihasználva szolgáltak ki közönségüket. Énekesük, Palágyi Máté, művésznevén „Kakas" megszavaztatta, milyen frizurával lépjen fel: a legtöbb szavazat a tonzúrás szerzetesi hajkoronára esett, amit a fesztiválozók egy része is szeretett volna utánozni...

Időközben a nagysátorban sokak kedvence, a Konyha kezdett koncertezni, ahol jelen volt egy leendő menyasszony is, aki a koncert végén a setlist mellett apró ajándékot és közös fotót is kapott az együttestől - csapatával együtt nem véletlenül mosolygott nagyon boldogan a csoportképen.

A 30Y számára a Fishing hazai pálya, ez pedig ezúttal is bebizonyosodott. Rengetegen szerették volna hallani Beck Zoli jellegzetes hangját és az ikonikus dalokat, hiszen őket azok is meghallgatják, akik csak néhány számot ismernek a már több mint két évtizede létező zenekar munkásságából. Beck Zoli ezúttal is elégedett lehetett, ami abból is látszott, hogy  frissítőként nagyokat kortyolt borosüvegjéből, majd a koncert végén boldogan ölelgette az első sorokban állókat.

Alig halkult el a 30y a nagyszínpadon, amikor már kezdett is Beton Hofi; akire kis túlzással a fesztivál összes fiatalja kíváncsi volt. Schwarcz Ádám pedig nagy szeretettel szólította meg rajongóit, még arra is ügyelt, hogy elmondja, ha bárki segítségre szorul, azonnal jelezze.

A kutya vacsorája a hazai alternatív zene üde színfoltja, ezúttal sem okozott csalódást a banda kedvelőinek. Varga Livius ebben a formációban maximálisan kiélheti frontemberi attitűdjét is, ezúttal is nagyon kitett magáért.

Az estének ezzel persze még nem volt vége, a Kiscsillag zárta a nagyszínpadi programokat; Lovasi Andrásék pedig tettek azért, hogy senki nem induljon korán haza a zárónapon. Felcsendültek a mindenki által ismert dalok; a Kockacukor, a Fishing on Orfű vagy a Légy szíves. A nagyszínpad előtti tömeg kis szomorúsággal kevert boldogsággal konstatálta, hogy a 15. orfűi fesztivál is remek nagyszínpados koncerttel zárult, ám sokan még ezután vetették bele magukat egy utolsó bulizásba, hiszen számos helyen szólt a zene egészen hajnalig.

Délelőtt rengetegen vették az irányt a parkolók felé hatalmas csomagokkal megrakottan, ami jól mutatta, milyen sokan sátraztak idén is a Fishingen. A fesztivál idén is teltházas volt és nagy sikert aratott, ami jól mutatja, mekkora igény mutatkozik a színvonalas alter-zenére kis hazánkban.


Az előző napokon történt:

A legnagyobb közös boldogságforrás - Vasi fesztiválozók beszélnek a Fishing-feelingről

2023.07.01. - 14:30 | Bálizs Zsuzsa

A legnagyobb közös boldogságforrás - Vasi fesztiválozók beszélnek a Fishing-feelingről

Az orfűi fesztivál legendás arról, hogy számos új barátság, kapcsolat szövődött az itt töltött időszak során. Ezúttal olyan vasi fesztiválozókkal beszélgettünk, akik visszatértek Baranya vármegyébe, hogy ismét átéljék ezt a semmi máshoz nem hasonlítható élményt.

 

 

Teltházas koncertekkel folytatódott a Fishing on Orfű

2023.07.01. - 00:15 | Bálizs Zsuzsa

Teltházas koncertekkel folytatódott a Fishing on Orfű

A csütörtöki nap meghozta a meleget Orfűre, így a fesztiválozók jelentős része a strandon keresett enyhülést a délután folyamán. Megteltek a környező stégek, de sokan voltak kíváncsiak a víziszínpad programjaira is. Este pedig őrületes koncerteken bulizhattak az Fishing-fanok.

 



Ilyen volt a Fishing on Orfű 2023 nyitónapja

2023.06.29. - 13:45 | Bálizs Zsuzsa

Ilyen volt a Fishing on Orfű 2023 nyitónapja

Szikrázó napsütés, kígyózó sorok a bejáratnál kapunyitás előtt, izgatott beszélgetések, vajon milyen lesz az idei? Több száz méteren keresztül várakoztak a kempinglakók, akik közül a legkitartóbbak már előző este betelepültek sátrukkal a bejárat elé és az eső ellenére ott aludtak, hogy elsők között költözhessenek majd be, s ezáltal a legjobb helyeken verhessék fel sátrukat.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás