Elektronikus zene ütőhangszerekkel fűszerezve? - Magyar Marcell új videóval jelentkezett

2023.08.08. - 18:00 | vaskarika.hu - Fotók: youtube.com

Elektronikus zene ütőhangszerekkel fűszerezve? - Magyar Marcell új videóval jelentkezett

Magyar Marcell ütőhangszeres előadóművész új kézi ütős videóval jelentkezett a YouTube csatornáján.

Marcell szombathelyi születésűként a helyi zeneiskola és zenei szakgimnázium elvégzése után jelenleg a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának klasszikus ütőhangszeres mester szakos hallgatója.

A klasszikus zene mellett már több mint tíz éve a különböző, kézzel megszólaltatható ütőshangszerek megszállottja. Otthon egész gyűjteménye van ezen hangszerekből, viszont szerencsére nem csak a négy fal között szólaltatja meg őket, hanem számos szombathelyi és városon kívüli rendezvényen hallhatjuk játékát különböző formációkban.


Legutóbb a szintén vasi kötődésű Léhárt Míra és Polgár Patrik formációval vett részt a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, és számos koncerten láthatjuk az Isis Big Band színeiben, de alkalmanként fellép a Savaria Szimfonikus Zenekarral is.

A most debütáló videójában azonban nem zenekarral játszik, hanem egy elektronikus zenét színesít, mely a német Meinl ütőhangszereket gyártó cég honlapján bárki számára elérhető.


„Videóm zenéjének alapját egy backing track, azaz egy háttérzene adja, mely Daniele Chiantese „Raptor" című műve. Ezt az elektronikai alapot színesítettem különböző kézi ütőhangszerekkel saját elképzelésem alapján. Célom, hogy ily módon színesítve a mai elektronikus zenét, megismertessem a közönséget ezen csodás ütőhangszerek világával" - nyilatkozta Magyar Marcell.

 

Új hozzászólás