I. Seicento találkozó - összegyűltek a kisautók

Képgaléria megtekintése2008.07.28. - 08:00 | Garai Antal Atom

I. Seicento találkozó - összegyűltek a kisautók

E pöttöm autó rajongóinak egy kis része már évek óta tartja a kapcsolatot, az index fórumának egyik erre szakosodott topikján. Történt egyszer, hogy e fórumon valaki felvetette, hogy szervezni kéne egy találkozót. Az ötlet megszületése után két héttel kitűzött időpont és helyszín szerencsére sokaknak megfelelt, összegyűltünk, július 26-án lezajlott az első Seicento Találkozó a Velencei-tónál.

Az ország számos pontjáról akadtak résztvevők, Sopronból, Budapestről és környékéről, Gárdonyból, Békéscsabáról, Veszprémből, Debrecenből és jómagam Szombathelyről. Hogy ne külön-külön érkezzen mindenki, ezért sorra becsatlakozva egymás útvonalába konvojokat alkottunk. Reggel nyolc után már csatlakoztam is a soproniakhoz, majd útközben az előttem haladó kis piros autót nézve azon gondolkodtam, hogy vajon hány autó fog minket várni Agárdon. Veszprémnél beállt a sorba a harmadik négykerekű is, így már hárman szeltük az utat, ezzel egy-egy tekintetet a forgalomból már magunkra irányítva. Agárdra érve jobbra-balra nézelődve vártam, hogy feltűnjön pár típustárs, majd az út mentén kijelölt találkahelyen, egy étterem parkolójában megláttam az egymás mellett felsorakozott 8 autót. E pillanatban öröm járt át, borsózni kezdett kicsit a hátam, összehoztuk a találkát:)



Miután beálltunk a sorba gyorsan bemutatkozott mindenki egymásnak, bevallom három ember nevét jegyeztem csak meg elsőre. Megbeszéltük a stratégiát, a további ütemtervet, konvojban autózás a tó körül, megtekintjük a hegyen az emlékművet, majd áthaladunk a kilátóhoz. Nagy öröm és szép látvány közel egy tucat ugyanolyan autóval robogni az utakon, megannyi tekintet követett bennünket a szembejövő autókból vagy a járdán sétáló emberektől. Legelől a főszervezőnk, a kis Seicentók apjaként haladt egy Fiat Albeaval, mögötte pedig szép sorban a "gyerekek". Az autósok előzékenyek voltak sok helyütt, látták, hogy egy falkába tartozunk, így még a főútra kikanyarodva is elsőbbséget kaptunk szerencsénkre.

Az emlékmű parkolójának méreteit kihasználandóan sorba rendeztük autóinkat, majd előkerültek a fényképezőgépek és hosszú percekig az exponálások hangja töltötte meg a teret.

Ezt követően átmentünk a kilátóhoz, ahol szintén fotózással töltöttük időnk első részét, ki a panorámában gyönyörködött, ki pedig a az autók alkotta átlós alakzatban. Itt már bővebb kocsimustra vette kezdetét, alkatrészek, motorterek, belső kialakítások, hifik szemrevételezésétől az apró autók apró részleteiben való elveszésig.

Amikor már mindenki ismert mindenkit és a gyomorkorgási együttható is elnyomta a motorok duruzsolását össznépi gyrosevészet következett Gárdonyban...
Sajnos ekkor már egy autó kiállt a sorból egy elszakadt generátorékszíj miatt, neki rögtön el kellett indulnia, ha zenehallgatás nélkül is, de épségben hazaért szerencsére.
A kis csapat a Velencei-tó hőmérsékletellenőrzése után (lányoknak didergető, fiúknak "két centi" hideg) elhangzott a "lóra" kifejezés, majd átvonultunk Székesfehérvárra, hogy megnézzük a Bory-várt. A Bory-vár temérdek varázslatos részletével nem csak festmények és szobrok gyűjtőhelye, hanem esküvői fotósok közkedvelt helye is egyben, ottjártunkkor is épp három pár nászalbumába készültek a kópiák.



Az építészeti remek alapos bejárása után megcéloztuk a híres Király cukrászdát, hogy mindenki kielégíthesse fagyi és kávéigényét s ezzel elérkezvén az utolsó helyszínre kissé szomorkás búcsút vettek a találkozó résztvevői egymástól. Ki-ki a maga útján, szólóban vagy konvojban hagyta el a várost, egy "kollégával" még Balatonig autóztunk együtt, közben megelégedve konstatáltam, hogy milyen jól sikerült ez a nap. Szerény kihirdetéssel sebtiben 11 autót toboroztunk össze az ország számos helyéről, a következő találkozón még többen leszünk. Addig is minden "cento mókusnak" jó utat!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Harle 2008.08.06. - 21:24
Szépek a képek!
Gyuszi 2008.08.14. - 17:31
A galéria kicsit furán műxik, legalábbis Firefoxban és Explorerben...
Cserhalmi Anna 2008.08.22. - 23:26
Tetszett a beszámoló, aranyosak az autók, jók a képek!
M ! K ! 2014.04.12. - 19:39
Van esélye, hogy idén is lesz valami hasonló esemény? :)