Közel 600 táncos, szombathelyi párosnak is szurkolhatunk - 56. Savaria Nemzetközi Táncverseny a Sportházban (szept. 23-24.)

2023.09.13. - 16:00 | vaskarika.hu - Fotók: Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

Közel 600 táncos, szombathelyi párosnak is szurkolhatunk - 56. Savaria Nemzetközi Táncverseny a Sportházban (szept. 23-24.)

A szeptember 23-24-én megrendezésre kerülő 56. Savaria Nemzetközi Táncversenyről tartottak sajtótájékoztatót az AGORA Művelődési és Sportházban.

Az eseményen részt vett Horváth Soma, Szombathely MJV kultúráért is felelős alpolgármestere, Zsámboki Marcell, a Magyar Táncsport Szakszövetség elnöke, Lovas Henriette, a Lorigo TSE vezetője, Horváth Zoltán, az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont NKft. ügyvezető igazgatója és a táncversenyt támogató Schaeffler Savaria Kft. képviselője, Gáspár Attila ügyvezető, pénzügyi vezető.

Elhangzott: a két nap alatt összesen 600 versenyző léphet majd a táncparkettre, tíz kategóriában rendeznek versenyeket, a gyermek, az ifjúsági kategóriáktól egészen a senior kategóriákig. A WDSF Ifjúsági Világbajnokságon két magyar párost is biztathat a közönség, a szentesi Molnár Ákos és Prozlik Melinda Lenke, illetve a szombathelyi Kovács Ádám - Faludi Elisa Eszter párosnak szurkolhat a Nemzetközi Savaria Táncverseny táncértő és táncokat szerető közönsége.  

Az ifjúsági standard világbajnokságon amelyet szombaton tartanak, öt körben - előselejtező, selejtező, elődöntő, középdöntő után - választják ki a legjobbakat, akik a döntőbe kerülhetnek. A WDSF Ifjúsági Standard Világbajnokságra 22 országból, Japántól az afrikai Lesothoig érkeznek pontozóbírók.

Új hozzászólás