Zenei csemegék a hétre - Back II Black, Korai Öröm, Gore Fest

2010.06.16. - 02:25 | vaskarika.hu

Zenei csemegék a hétre  - Back II Black, Korai Öröm, Gore Fest

Helyszín: Vas megye

Dátum: 2010.06.17 - 20.

Bloomsday, Szentivánéj, Lamantin - a szabadtéri rendezvények rengeteg zenei csemegével kedveskednek a vájtfülű olvasóknak. A Bloomsday a kulturális programokon kívül az ír autentikus zenét játszó Little Banddel és a Korai Örömmel kezdi az audio-vizuális élmények sorát, majd a Szentivánéji Vigasságokon a Back II Black szórakoztatja a nagyérdeműt. A nyár legrövidebb napján ismét felhörögnek a Gore Fest láncfűrészes csendgyilkosai az oladi ÁMK falai között.

Június 16, szerda

BLOOMSDAY - hagyományos kortárs kulturális nagyrendezvény zenei programjai

15.30 - Bloom-ház (Fő tér 40)

Az Ifjúság Fúvószenekar térzenét játszik a Bloom-ház előtt , átvonulás a színpadhoz fúvószenekari felvezetéssel.

Részletek...

17.45 - Fő téri színpad

Little Band koncert - autentikus ír és bluegrass koncert

A 2009-ben alakult zenekar- túl a zene szeretetén-egy olyan zenei irányzat művelésétől vezérelve jött létre, amely zenei stílus hiányzik a hazai palettáról. Nevezhetjük akár hiánypótlónak is ezt a stílust, bár a csapat úgy gondolja, komoly igény van minden olyan vállalkozásra, amely kicsit nosztalgikus, kicsit humoros, kicsit virtuóz és érzelmes zenei eszközökkel szórakoztat. És mindenekelőtt: akusztikus hangszerekkel. A Little Band alapfelállása: gitár, basszusgitár és hegedű, szinte megidézi a háború előtti utcai zenekarok hangulatát. A zenei sokszínűség garanciája éppen az, hogy a Little Band tagjai korábban már sokféle műfajban dolgoztak. Strausz Péter basszusgitáros az elektromos blues és rock zenétől az akusztikus unplugged-ig- külföldi színpadokon is- régi motoros a szakmában. Bocskai István gitáros-énekes az akusztikus blues-tól a bluegrass-on át az ír zenéig szintén próbára tette képességeit. Szabó Gábor hegedűs pedig ismert táncház zenészként került a csapatba. Összegzésképp csak annyit mondhatunk: hallgassák meg a zenekart, közben igyanak egy pohár Guiness-t, és a végén kiderül, jól érezték magukat vagy sem.

Részletek...

20.30 - Fő téri színpad (Esőhelyszín: AGORA-Savaria Filmszínház)

Korai Öröm koncert

A Korai Öröm zenekar 1990-ben alakult. A zenekar új, immáron a kilencedik sorlemeze, amely az R33 Stúdióban készült, 2010. március első hetében jelent meg az 1G Records gondozásában.
Az elmúlt közel húsz év alatt a Korai Öröm két alkalommal játszott a Sziget-fesztivál nagyszínpadán, és minden évben a hazai rangosabb fesztiválok állandó fellépője (Volt-fesztivál, Tokaj Hegyalja-fesztivál, EFOTT, Balaton Sound). A külföldi fesztiválokon és klubokban is otthonosan mozognak, hogy csak az elmúlt három évet nézzük: Hollandia, Olaszország, Ausztria, Franciaország, Belgium, Svájc, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, Románia, Szerbia városaiban játszottak.

Részletek...

Június 18., péntek

Sárvár, Nádasdy-vár

Artical Session 43. - szezonzáró est@pinceklub

Megérkezett a nyár, vele együtt a meleg is, így ismét búcsút intünk a pinceklubnak szeptemberig a soron következő Artical Session bulival. Ami persze nem jelenti azt, hogy nyáron, egyéb helyszíneken ne találkoznánk. De most koncentráljunk a 18-ára, amikor is a d'n'b minden válfajával, majd némi dubos kikacsintással eljutunk a technónak nevezett univerzumig! A szezonzáró rendezvény a helyi erőkön Llkrndszen és "i"-n kívül a Zegression Beats kru egyik házigazdáját BoBot látja vendégül ez alkalommal. A Zegression legénységének nem is oly rég sikerült huzamosabb időre felélesztenie a passzív állapotban lévő zalai drum n bass-ereket, amely állapot a klub helyszínük megszűnésével jelenleg sajnos újra stagnál. Számos ismert „földalatti munkás" fordult meg általuk a zalai éjszakában, mint, pl: a Brains, Uno Y Medio (Másfél speciál), Skullz, Reza vagy dj Marka. A ZB oszlopos tagja, vagyis Bob stílusa leginkább a Neuro-Tecnoid-Darkstep háromszöggel írható le, amely háromszög az idők folyamán, 5 vagy 6 szöggé bővült, mivel manapság már a drum n bass kísérletibb illetve felezett tartományait sem veti meg, ugyan, úgy ahogy a jófajta előremutató dubstep muzsikákat sem. Az est házigazdája llkrndsz lesz az artical színeiben, akitől ismét minden várható, ami elektromos és zene, továbbá a pult mögé áll az éjszaka folyamán „i" is aki a techno jelenlegi állásának a bemutatására tesz majd kísérletet. Tehát június 18.-án pénteken este 21 órától mindenkit szeretettel várunk a sárvári Nádasdy-vár pinceklubjába az artical session43-szezonzáró estre ahol az univerzális drum n bass, a techno és a dubstep kedvelői biztosan nem fognak csalódni az est felhozatalában.

Június 19., szombat

A Szentivánéj zenei programjai

16:00-22:00 - Körmend, Batthyány - kastély

Cseh Tamásra emlékezve: utcazene a kastély belső udvarán

14.00 - Szombathely, Csónakázó tó, Nagyszínpad

„Jó ebédhez szól a nóta" - A Pannon Cigányzenekar kamarakoncertje

Részletek...

17.00- Szombathely, Csónakázó tó, Nagyszínpad

„Nap-éj keringő" - A Savaria Szimfonikus Zenekar koncertje

Műsor:

Strauss-est
Kék Duna keringő
Császárkeringő
Déli rózsák keringő
Denevér - nyitány
Egy éj Velencében - nyitány
Éljen a magyar!
Gond nélkül - gyorspolka
Mennydörgés, villámlás - gyorspolka
Anna polka
Perpetuum mobile
Csárdás a "Pázmány lovag" című operettből

Vendég karmester: Hermine Pack

Részletek...

19.30 - Szombathely, Csónakázó tó, Nagyszínpad

19.30 Swing Manouche Project zenekar

A Swing Manouche Project zenekar 2005-ben alakult Budapesten, és jelenlegi felállásában 2008-tól játszik. A zenekar a jazz egyik első európai ága, a főként szintó cigányok által játszott úgynevezett "manouche swing" vagy "gypsy jazz" kevés magyarországi képviselőinek egyike. Ez a zene jórészt Franciaországban, a Benelux államokban, Németországban, Angliában népszerű, legnagyobb alakja és a stílus megteremtője a legendás belga-cigány gitáros, Django Reinhardt volt. Ő volt az első olyan európai jazzmuzsikus, akit az amerikai fekete jazzmuzsikusok is elismertek. A zenekar természetesen igyekszik a műfaj jeles képviselőinek hangzásvilágát visszaadni a jellegzetes gitártechnika és a speciális, ún. Selmer-Maccaferi típusú gitárok használatával, de stílusában nyilvánvalóan érezhető a magyar és magyar cigány zenei hagyományok hatása is.

Részletek...

22.30 - Szombathely, Csónakázó tó, Nagyszínpad

Back II Black

A funky magyarországi helytartóinak koncertje a Nagyszínpadon.

Részletek...

20.00 - SIC

Gore Fest Oladon!

Június 19-én, szombaton immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Gore Fest, az oladi deszkákon viszont első alkalommal találkozhatunk a legzúzósabb metal zene képviselőivel.

Érkezik Budapestről a Paediatrician, a 2006-ban alapított banda stílusa gyors, kompromisszummentes goregrind, a műfajra jellemző szövegvilággal (zombik, gyermekgyilkolás, fertőzés, halál, stb). Mosonmagyaróvárról teszi tiszteletét földbedöngölős, brutál oldschool trash muzsikájával a Nuclear Beast. A székesfehérvári death-metal színtér képviseletében az Eradication sokkolja majd a nagyérdeműt. Helyi erőként pedig természetesen a fesztivál kitalálói és évek óta szervezői, a szombathelyi death metal legenda, a Morgue lép szinpadra.

Kapunyitás este 8-kor, a beugró 900.- Ft.

http://www.myspace.com/paediatrician
http://www.myspace.com/nuclearbeast
http://www.myspace.com/stigmabandhungary
http://www.mymusic.hu/zenekarok/album.php?id=2677

22:00 - Premier Cafe & Padlás Music Club

Depeche Mode Party

2010. június 19-én, szombaton ismét ingyenes parti várja a Depeche Mode rajongókat, és a műfaj kedvelőit a szombathelyi PREMIER CAFE & PADLÁS MUSIC CLUB felsõ szintjén, a "PADLÁS"-on.

Bemelegítésként egy A-HA koncertvideóval nyit az este, ráhangolásként Morten Harket triójának júliusi budapesti búcsúkoncertjére. Ezt követi a már szokásos Depeche Mode parti, ahol az ismert- és kevésbé ismert Depeche Mode slágerek mellett stílusrokon zenei műfajok is helyet kapnak.

További infók honlapunkon: www.sdmfc.hu

Tervezett program:
22.00 - Warm Up (DVD bemutató) A-HA: "Homecoming, Live At Vallhall"
23.00 - Depeche Mode Party ... & Synth-pop, Electro, Industrial, EBM.

DJ.: face-X, Belépő nincs!

Június 20., vasárnap

Lamatin Jazz Fesztivál zenei programja

20.00 - Lamantin Klub (Country Club)

A Lamantin Improvizációs Tábor tanári karának koncertje

Részletek...

Új hozzászólás