Új színfolt a belvárosban - Megnyílt a Lilian Szalai Art Galerie

Képgaléria megtekintése2023.11.12. - 14:30 | Szöveg és fotók: Molnárné Horváth Eszter

Új színfolt a belvárosban - Megnyílt a Lilian Szalai Art Galerie

Új színfolt - a szó minden értelmében - ékesíti Szombathely belvárosában a Kossuth Lajos utcát, az egykori kedves cipőbolt teljes átalakuláson és stílusváltozáson ment keresztül. Megnyitotta kapuit a Lilian Szalai Art Galerie, Szalai Lilian absztrakt festőművész alkotásai ezennel tárlatba rendeződtek és szeretettel várják a művésznővel együtt a kedves érdeklődőket.

A galéria nyitóünnepségén vendégeskedett Körmendi Klára, budapesti festőművész is, akit már baráti szálak is kötnek a szombathelyi alkotóhoz. Így nem is volt kérdés, hogy a két elbűvölő fiatal hölgy egymással karöltve nyitotta meg az estét, ezáltal a galériát is.


Lilian az érzelmek, intuíciók, megélt pillanatok, színek és a természet ihletéséből alkot, vászonra viszi absztrakt, modern stílusban mindazt, ami a lelkében van. Minden festmény egy korszakot ad vissza az életéből, ami mögött személyek, találkozások, kötődések, vagy épp az elengedés áll. A két művész ugyan más stílusban alkot, mégis szorosan találkozik munkásságuk, mindketten hatalmas szívvel és nyitottsággal tárják az érdeklődő elé az elkészült műveket.

Szalai Lilian galériája már látogatható, a legújabb és korábban készült festmények is megtalálhatóak a tárlatban. A művész szavaival élve: "ez nem csak egy bemutatóterem, ide bárki betérhet beszélgetni, megpihenni a rohanó mindennapokban, ezek a találkozások is adnak inspirációt egy újabb festmény megszületéséhez."


Az est fényét tovább emelte Jenei Ferenc feri.rar, aki kellemes aláfestő zenét játszott. A Fecskefészek Gasztróműhely igazi francia sütikülönlegességgel készült, valamint a Modam Specialty Coffee szolgáltatta a mindenmentes banánkenyeret, míg a remek koktélokat Uri Tibor keverte.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Tomasso 2023.11.12. - 18:40
Ilyen is ritkán van Szombathely életében, bravó! Kiállítási helyszín is lesz vagy csak galéria?