Az Ezerarcú Gárdonyi - Kiállítás az MMIK ÉLŐ-TÉR Galériájában

2023.12.12. - 14:30 | vaskarika.hu

Az Ezerarcú Gárdonyi - Kiállítás az MMIK ÉLŐ-TÉR Galériájában

Ma nyílt meg és 2024. január 8-ig lesz látható a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola szombathelyi központjában – MMIK, Szombathely, Ady tér 5., ÉLŐ-TÉR Galéria - a népfőiskola Gárdonyi 100 emlékév alkalmából összeállított utazó-kiállítása.

A kiállítást december 12-én 10.00 órakor nyitotta meg fiatal közönségnek szóló interaktív előadással Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke.


Az Ezerarcú Gárdonyi című roll-up-kiállítás színesen mutatja be, milyen sokrétű alkotó volt Gárdonyi Géza, így a látogatók megismerhetik ifjú kori éveit, tanítói és írói létét, olvashatnak a költő Gárdonyiról, népszerű verseiről, titkosírásáról, híres történelmi regényeiről és azok utóéletéről, és még számos, színes érdekességről. A tárlat azzal a céllal készült, hogy minél többen megismerjék hazánk nagyszerű irodalmi alkotóját, aki az egyik legsokoldalúbb és legkülönlegesebb szereplője volt a magyar irodalomtörténetnek.


A diákok hatalmas tapssal köszönték meg elnök asszony előadását, a jelenlevő tanárok pedig nagyon hasznosnak, érdekesnek, élménytelinek ítélték meg a tárlatanyagot. 

Új hozzászólás