A Csónakázótó hídja, ahogyan még nem láttad (fotósorozat)

2024.02.28. - 00:20 | Büki László 'Harlequin'

A Csónakázótó hídja, ahogyan még nem láttad (fotósorozat)

A Csónakázótó és környéke szinte tálcán kínálja a fotótémát, akár a hídról, akár a szigetről, akár a part menti kis beállókból "vadászunk" rá. A tó karcsú vasbeton gyaloghídja szép példája, hogy a város igényes műtárgyakkal is szolgálja a gyalogos közlekedést. Lencsevégre kaptuk egy különleges rajzolatú, "buborék bokeh-s" optikával.

A Csónakázótavat 1961 nyarán kezdték el kialakítani az Aranypatak táplálásával, és a helyiek már 1965-től igénybe is vehették mind a horgásztavat és a Csónakázótavat. 1967-ben a megye arborétumaiból fákat telepítettek a tó környékére, így az évek alatt a Csónakázótó és a környezete a város legszebb, legkellemesebb részévé vált, mindazonáltal a horgásztó kiváló horgászási lehetőséget biztosít.

A Csónakázótóra az 1964-ben épített 52 méter hosszúságú hidat 2008-ban felújították, ugyanis a híd korlátja már az eltelt évek folyamán megöregedett. Kapott egy új kovácsoltvas korlátot és kandeláberes világítást is, így éjszaka hangulatos fények alatt lehet sétálgatva romantikázni.

A karcsú vasbeton gyaloghíd szép példája, hogy a város igényes műtárgyakkal is szolgálja a gyalogos közlekedést. A napokban mi is lencsevégre kaptuk egy különleges rajzolatú optikával. 

/Szöveg forrása/









Új hozzászólás