Az AGORA júliusi programjai

2010.06.26. - 00:25 | vaskarika.hu

Az AGORA júliusi programjai

Helyszín: Szombathely, Fő tér

Dátum: 2010.07.03 - 31.

Agora Fesztivál Szabó Balázs új zenekarával, a Lazáry Quartett-tel és a Belmondoval, Tér-Film-Zene Fesztivál igazi filmcsemegékkel, Operett Gála, és Péterfy Bori & Love Band az Agora júliusi programjai közt.

Július 3. - AGORA Fesztivál

Az idei egy napos főtéri eseményhez kapcsolódik először Czutor Zoltán és a Belmondo, hisz ők lesznek a főzenekar a színpadon. Előtte a Suhancos feloszlása után új dologba fogó Szabó Balázs és csapata világzenél, míg a műsorkezdés a Lazáry Quartet jazzistáinak dolga lesz.

16.00-17.00 LAZÁRY QUARTET (jazz)

A Lazáry Quartet egészen friss, lendületes jazzt játszó, szombathelyi kötődésű formáció. Első fellépésükön rögtön a fővárosi Művészetek Palotájában zenéltek, nagy sikerrel mutatkoztak be a Hangulatkoncerten. Repertoárjukban többek között Diana Krall, Oscar Peterson, Bill Evans, Miles Davis örökzöldeket találhatunk.

18.30-20.00 SZABÓ BALÁZS BAND (világzene)

„...a zenekar első fölsírása, levegővétele 2009-ben a Suhancos zenekar föloszlásával kezdődött... Útnak indultam zenészeket verbuválni. Szerettem volna megtalálni a népzenei hangszerek és a könnyűzenei hangszerek közös metszetét, ahol átmerészkedhet az ősi saját és az eltanult modern világ egymáshoz. Ettől a szerethető feszültségtől lett ez a kalandos fúzió ilyen." (Szabó Balázs)

20.30-22.00 BELMONDO (pop)

A Belmondo zenekart Czutor Zoltán alapította 2005 augusztusában. A Nyers nevű legendás underground együttes megszűnése után létrejött Belmondo az alkotás és a zene iránt elkötelezett, rutinos előadókból verbuválódott. A tagok korábban - többek között - olyan zenekarokat erősítettek, mint a Nyers, a Blackout, a Kowalsky meg a Vega, a Balkan Fanatik, vagy a Soulblaster. „Pop is, beat is, üt is, harap is."

Július 16-18. - Tér-film-zene Fesztivál

Július 16-18 között ismét filmek a főtéren, minden stílus megkötés nélkül, a Mediawave Fesztivál is visszaköszön majd egy kicsit.

Július 16., péntek

18.00 Csipike, az óriás törpe - Bábfilm (61 perc) • Rendező: Balogh Géza • Szereplők: Erdős István - Timár Béla • Simándi Anna - Hacser Józsa • Mult István - Benedek Miklós

19.05 Válogatás a Mediawave legjobb filmjeiből (58 perc)

20.05 A HBO bemutatja: Alkonyat - Színes magyarul beszélő amerikai filmdráma, 2008 (120 perc)

22.05 Némafilm - Félember - Stan Laurel (25 perc)

Július 17., szombat

18.00 Rózsa János rendező a 2010. évi Magyar Filmszemle életműdíjasa - Csiribiri - Színes magyar zenés családi film, 2009 (72 perc) • Rendező: Rózsa János • Szereplő: Halász Judit

19.15 Erkel Ferenc 200 éve született - Hunyadi László - Palotás - Előadja a Magyar Állami Operaház Balettkara (5 perc)

19.20 Illetékes elvtárs - Koltai Róbert kabaréja (38 perc) - Rendező: Koltai Róbert • Szereplők: Koltai Róbert, Farkasházy Tivadar

20.05 Kaméleon - Színes magyar szélhámosfilm, 2008 (104 perc) • Rendező: Goda Krisztina • Szereplők: Nagy Ervin, Csányi Sándor, Hámori Gabriella, Kulka János

21.55 Némafilm - Kell nősülni egy matróznak - Oliver Hardy (25 perc)

Július 18., vasárnap

18.00 Bujtor István emlékére - Legyél Te is Bonca! - Színes magyar tévéfilm (70 perc) • Rendező: Katkics Ilona • Szereplők: Bujtor István, Páger Antal, Ábel Anita, Ulmann Mónika

19.15 Nekem ezek mesélhetnek! - Kern András kabaréja - Rendező: Verebes István • Szereplők: Antal Imre, Kern András (42 perc)

20.05 Chopin 200 éve született - Chopin - Asz-dúr keringő - Előadja: Kocsis Zoltán zongoraművész (8perc)

20.15 Valami Amerika 2 - Magyar vígjáték, 2009 (110 perc) • Rendező: Herendi Gábor • Szereplők: Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hujber Ferenc, Szervét Tibor

22.05 Némafilm - Rövid szoknya - Stan Laurel (24 perc)

Július 25. - Operett gála

A Ferences kert - Történelmi Témapark ad otthont a július 25-i eseménynek, melyet a Budapesti Operettszínház mutat be.

A Budapesti Operettszínház produkciója

Operett mindenhol! Arisztokraták a palotában, katonák a kaszárnyában, művészek a színpadon, a titokzatos Kelet Moszkvától Pekingig, s forró magyar virtus! Cigánybáró, Marica grófnő, Csárdáskirálynő, A víg özvegy, Mágnás Miska...

Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Johann Strauss és más nagyhírű operettszerzők legnépszerűbb melódiái, megannyi nagy operett-sláger a Budapesti Operettszínház kiválóságainak előadásában.

Július 31. - Péterfy Bori és a Love Band

Július 31-én a szupervamp színész-énekesnő és zenekara készteti bősz csápolásra az ifjú leányhadakat, bemelegítést végez a helyi Lunchbox.

19.00 Előzenekar: LUNCHBOX

A sodró lendületű rockzenét játszó csapat több megyei és regionális tehetségkutató nyerteseként most lehetőséget kap Szombathely Fő terén is a bemutatkozásra!

20.30 PÉTERFY BORI & LOVE BAND

„Nézz mélyen a szemembe / Tedd a kezed a farzsebembe / Hajolj bele a hajamba / Dúdold bele, hogy La Bamba" - ezzel a farzsebes dallal lépett a „könnyűzenei tudatba" Péterfy Bori. A banda tagjai erőlködés nélkül játszanak diszkót, ős-beatzenét, militáns rockot, mutáns reggae-t és pszichedelikus popot, Bori pedig lazán cserélgeti a szerepeit: sokszor ellenállhatatlan dizőz, néha vérszívó vámpír, máskor meg érzékeny, friss szerelmes tinilány. Mindez mégsem kiszámítható színésznői rutinból jön: lemezen és koncertszínpadon ő igazi popdíva.

Új hozzászólás