Magyar bajnokok a LORIGO TSE táncosai

2024.03.27. - 01:00 | vaskarika.hu

Magyar bajnokok a LORIGO TSE táncosai

Hétvégén az év legnagyobb hazai versenyét, a Magyar Bajnokságot rendezte meg a Magyar Táncsport Szakszövetség Budapesten, a Ludovika Sportcsarnokban. Minden korosztály, gyerektől a seniorokig a Magyar Bajnoki címért versengett. A LORIGO TSE versenyzői három aranyérmet hoztak el.

A Magyar Bajnokságok mellett klubközi versenyek is zajlottak, valamint mindkét napon WDSF nemzetközi versenyt is rendezett a szövetség az Ifjúsági korosztálynak standard és latin táncokban.

A LORIGO TSE színeiben versenyző Lepsényi Gábor-Faludi Olívia Junior II. korosztályban mindkét táncnemben, standard és latin táncokban is magyar bajnokok lett.

A harmadik bajnoki aranyérmet Alexandru Vatafu-Faludi Eliza hozta el Ifjúsági standard kategóriában.


Így ez két páros képviselheti Magyarországot júliusban a kínai Vuxi-ban megrendezésre kerülő standard illetve latin világbajnokságon.

Bajnoki döntőt táncolt még Junior I. korosztályban latin táncokban Takács Benedek-Nagy Jázmin, ahol az előkelő 4. helyet szerezték meg.

Klubközi versenyen lány szólóban is több döntős eredmény született:
Rózsai Barbara Gyerek korosztályban 1. helyet, Junior I. korosztályban 2. helyet szerzett.
Déri Alíz Junior I.korosztályban 4. helyet szerzett. Németh Olívia 6. helyen végzett a döntőben Gyerek latin kategóriában.

A nemzetközi WDSF versenyen Ifjúsági Standard kategóriában két LORIGO-s pár indult, ahol 27 párosból a középdöntőbe jutott és 12.helyen végzett Faludi Bálint-Rózsai Vivien, a verseny győztese pedig Alexandru Vatafu-Faludi Eliza páros lett.


A Magyar Táncsport Szakszövetség minden évben a Magyar Bajnokságon ünnepélyes keretek között hirdeti ki az előző év bajnoki sorozatának eredményét. Itt az egyesületeket a 2023 évben elért eredményeik alapján rangsorolták. A LORIGO TSE immár harmadszor a második helyet szerezte meg közel 100 regisztrált klubból.

Edzők: Elekes Helga, Nagy Júlia, Balogh-Laskovics Petra, Gombkötő Balázs, Faludiné Lovas Henriette.

Új hozzászólás