Kórház a dzsungel mélyén - Zenemanók a Bartók Teremben

Képgaléria megtekintése2024.04.18. - 20:00 | Büki László 'Harlequin'

Kórház a dzsungel mélyén - Zenemanók a Bartók Teremben

A dzsungeldoktor című zenés, vidám mesedarabot láthatták a gyerekek öt alkalommal a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában, a Zenemanók előadássorozat részeként. A zenekar sokoldalú művészei ismét vidám, feledhetetlen perceket szereztek a legkisebbeknek mind a zenével, mind a mókás karakterek megjelenítésével.

Dr. Vendel (Vlasits Gábor), aki a dzsungel mélyén rendel, gyógyít mindent, fület tisztít, ütemérzéket fejleszt és az elgémberedett ujjakra is ad gyógyírt. Muzikológiai szakrendelésén Dzsindzser, a dzsungelcica az asszisztense (Joó Nikoletta) segíti mindenben. Sorra jönnek hozzá panaszaikkal a dzsungel állatai, Pók Pál (Gazdag János), a tigrisek (Bertha László, Lenner Barnabás), Lizander, a gyík (Sárközi Gábor), a majmok (Kovács Róbert, Németh Imre, László Zsombor, Gazdag János, Szentgyörgyvári Tibor), a papagájok (Szabó-Radványi Dóra, Kóta Péterné, Gergó Éva, Sárközi Gábor), és Valdemár, a vakond (Gyenge András).  

A történetben olyan dialógusok vannak, hogy olykor már az ikonikus Asterix-szinkron szintjére emelkedik egy-egy poén, amit mi, felnőttek lehet, jobban értettünk, mint a kisgyerkőcök, de őket meg biztosan lenyűgözte a Bartók Terem dzsungel-világa, és a zenészek állatokat megformáló öltözete, viselkedése (ugye, hogy a majmok vittek mindent? ) 

Vendel doki diagnosztizált fülzsíritiszt, ritmusfóbiát, lámpalázat (Lámpa Lázár tubásnál), bőrkeménykedést és szekundsúrlódást...


És akkor következzék a kiszólások közül néhány:

"Menjen el a Harmónia Patikába, a Zenebokor utcába, és kérjen metronómot. Már felküldtem a felhőbe."

"Itt van nem messze a Menüett étterem, 5 keresztes a kaja, elhiheti nekem!"

"Tigrisek: Jaj, ne aggódjon doktor úr! Vegánok vagyunk a medvés incidens óta. Maga fontosabb."

Vendel doki a nagyképű majmoknak: "Dzsindzser felír nektek fejenként egy-egy doboz Szerényke tablettát".

Szintén nekik, a hangos játékra: "Tüneti kezelésnek sordinót tudok ajánlani".

Dzsindzser asszisztrens a vakondnak: "Karoljon belém. Elkísérem a dzsungel legjobb optikusához."

A történet szerint Vendel doktor mindenkit egyidőben hívott vissza kontrollra, ami egy közös zenélést jelentett, stílusosan "A zene nélkül mit érek én" című dalt adták elő a "dzsungelzenészek" a gyerekek hatalmas tapsa és visszatapsa közepette. 

A darabot Kerti Botond és Tarján Viktória szerezte.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Kacziba Vilmosné 2024.04.22. - 13:29
Köszönöm,hogy korrigáltak.