Itt a III. Répcelaki Filmnapok programja (máj. 25-26.)

2024.05.13. - 18:00 | vaskarika.hu

Itt a III. Répcelaki Filmnapok programja (máj. 25-26.)

Helyszín: Répcelak, Művelődési Ház és Könyvtár

Dátum: 2024.05.25 - 26.

Május 25-26. között rendezik meg Répcelakon a III. Répcelaki Filmnapokat.

Május 25-26.

Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár, színházterem

III. Répcelaki Filmnapok

A belépés ingyenes!

Május 25. (szombat)

10:00 - ASTERIX: A VARÁZSITAL TITKA című animációs film vetítése

Panoramix druida fagyöngyszedés közben leesik a fáról. Az eseten elgondolkodva rájön, hogy a reflexei már nem olyan élesek, mint ifjú korában. Eljött az ideje, hogy utódot keressen magának. Ez azonban nem is olyan egyszerű feladat. Asterixszel és Obelixszel útnak indul, hogy találjon egy olyan druidát, aki méltó arra, hogy megismertesse vele a mágikus főzet receptjét. Eközben egy gonosz varázsló megpróbálja megszerezni a varázsital receptjét, míg a rómaiak megtámadják hőseink faluját.

17:00 - DISNEY AKUSZTIK KONCERT előadó: M&M acoustic duó

Egy este, ahol visszarepítünk a gyermekkorodba, a Disney varázslatos világába. A koncerten felcsendülnek a legismertebb főcímdalok, mint például: Szépség és a szörny, Oroszlánkirály, Aladdin, Mulan, Herkules és még sorolhatnánk, de a többi legyen meglepetés! Az akusztikus felállásban az ének és a zongora kapja a főszerepet, de egy-egy dalban pengetős (gitár, hegedű) hangszerek is helyet kapnak. A hangzás pedig az eredeti szimfonikus zenekar megszólalásának feldolgozásai alapján fog felzendülni.

21:30 - Répcelaki Kertmozi: MAGYARÁZAT MINDENRE

Nyár van Budapesten. A gimnazista Ábelnek az érettségire kellene készülni, de épp most ébredt rá, hogy szerelmes legjobb barátjába, Jankába. Janka jó tanuló, a vizsga miatt nem kell izgulnia, viszont ő is reménytelenül szerelmes, csak éppen a történelemtanárukba, Jakabba. Jakabnak családja van, pedagógusként próbál túlélni Magyarországon, és korábban már összetűzésbe került Ábel konzervatív apjával. A két részre szakadt társadalom feszültségei felszínre törnek, amikor Ábel történelemérettségije országos botrányba torkollik, ő pedig valahol a két oldal között áll, mindennek a kellős közepén, és még mindig szerelmes.

Május 26. (vasárnap)

17.00 - MAGYAR HANGJA... című dokumentumfilm vetítése

Miből fakad a magyarok szinkronimádata, miért preferáljuk a hazai változatokat az eredeti, feliratos formátum helyett? Hogyan készülnek a szinkronizált filmek, milyen kihívásokat tartogat a szinkronkészítés a színészek és szakemberek számára? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ egészestés dokumentumfilm, amely azt is vizsgálja, hogy miképp vált a magyar kultúrörökség és kultúrkincs részévé a szinkronizálás és néhány emblematikus magyar szinkron.

A VETÍTÉS UTÁN KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ:

A vetítés után beszélgetés szinkronizáló színészekkel: KISS ERIKÁVAL (Courtney Cox állandó magyar hangja) és BARÁTH ISTVÁNNAL (Tom Holland állandó magyar hangja) a magyar szinkronról és annak készítéséről.

A rendezvény egész ideje alatt:

BARTOS GYÖRGY digitális művész és grafikus

Alternatív filmplakát kiállítása a színházteremben.

A kiállítás megtekinthető 2024. június 18-ig a művelődési ház nyitvatartási idejében.

Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében. A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.


Új hozzászólás