Hétvégi programsoroló - programok a hétvégére

2010.07.02. - 10:03 | vaskarika.hu

Hétvégi programsoroló - programok a hétvégére

Agora Fesztivál a Belmondoval és a Lazary Quartett-tel, tamburazene és folklór Szentpéterfán, Rith és Sipőcz Band koncert Vaskeresztesen, Sárváron a rezeseké a főszerep, és a kőszegi Várszínház programjai is ígéretesnek tűnnek - ismét mozgalmasnak ígérkezik a hétvége.

Július 2., péntek

Sárvár, Nádasdy-vár

II. Sárvári Fúvószenekari verseny

2010. július 2-án és 3-án kerül megrendezésre a II. Sárvári Fúvószenekari Verseny a Nádasdy- vár szabadtéri színpadán, a kitűnő akusztikájú udvarban.

Részletek...

13:00 - Sárvári Gyógyfürdő

Vakációs Strand Party

13.00 - Megnyitó
13.10 - The Spirit Trió
14:00 - Strandkézi megnyitó
14:00 - Rocki Dili Akrobatikus Rock and Roll


15:15 - Oxygén Fittness Sportegyesület táncosai
15:30 - VIZI VETÉLKEDŐ II.
16:00 - Cerah hastánccsoport
16:30 - Urban Dance West
17:00 - Kanona Band

Szombathely, Fő tér

AGORA Fesztivál

Az idei egy napos főtéri eseményhez kapcsolódik először Czutor Zoltán és a Belmondo, hisz ők lesznek a főzenekar a színpadon. Előtte a Suhancos feloszlása után új dologba fogó Szabó Balázs és csapata világzenél, míg a műsorkezdés a Lazáry Quartet jazzistáinak dolga lesz.

16.00-17.00 LAZÁRY QUARTET (jazz)

A Lazáry Quartet egészen friss, lendületes jazzt játszó, szombathelyi kötődésű formáció. Első fellépésükön rögtön a fővárosi Művészetek Palotájában zenéltek, nagy sikerrel mutatkoztak be a Hangulatkoncerten. Repertoárjukban többek között Diana Krall, Oscar Peterson, Bill Evans, Miles Davis örökzöldeket találhatunk.

18.30-20.00 SZABÓ BALÁZS BAND (világzene)

„...a zenekar első fölsírása, levegővétele 2009-ben a Suhancos zenekar föloszlásával kezdődött... Útnak indultam zenészeket verbuválni. Szerettem volna megtalálni a népzenei hangszerek és a könnyűzenei hangszerek közös metszetét, ahol átmerészkedhet az ősi saját és az eltanult modern világ egymáshoz. Ettől a szerethető feszültségtől lett ez a kalandos fúzió ilyen." (Szabó Balázs)

20.30-22.00 BELMONDO (pop)

A Belmondo zenekart Czutor Zoltán alapította 2005 augusztusában. A Nyers nevű legendás underground együttes megszűnése után létrejött Belmondo az alkotás és a zene iránt elkötelezett, rutinos előadókból verbuválódott. A tagok korábban - többek között - olyan zenekarokat erősítettek, mint a Nyers, a Blackout, a Kowalsky meg a Vega, a Balkan Fanatik, vagy a Soulblaster. „Pop is, beat is, üt is, harap is."

A zenekar nemrég jelentette meg új albumát, a Szájba rágót!, valamint az albumhoz kapcsolódó első klip - a Drága lányok című számhoz készült - forgatásán is túl vannak. A klip főszereplője Peller Mariann volt.

Részletek...

20:00 - Vaskeresztes, Alpesi Fogadó

Sipőcz Band és a Rith koncertel az Alpesi Fogadóban

Részletek...

20:30 - Kőszeg, Dr. Nagy díszterem (Kiss János u. 31.)

Tasnádi István: Kupidó - szatírjáték

Szereplők:

Cate - Für Anikó
Falk - Gazdag Tibor
Merteuil márkinő - Csákányi Eszter
Oberon - Mucsi Zoltán
Leech - Katona László
Mia - Takács Nóra Diána
Elnök - Scherer Péter
Meryll - Budai Zsófia
Rendező: Tasnádi István

Belépőjegy: 2500 Ft

18 éven felülieknek!

Részletek...

21.00 - Szentpéterfa

PETNO fesztivál 2010

Zvonko Bogdan

Többszöri próbálkozás után végre Szentpéterfán is fellép Zvonko Bogdan, a tamburazenélés atyja, legismertebb és legszebb dalaink szerzője. A vajdasági énekes nyugdíjas kora ellenére rendületlenül fellép kelettől nyugatig mindenhol ahova hívják. És hogy mely dalokat köszönhetjük neki? Néhány ezek közül ízelítőül, amelyet élőben, az őt kísérő vajdasági tamburások kíséretében ad elő: U tom Somboru, Evo banke cigane moj, Fijaker stari, Kraj jezera, Ko te ima taj te nema, Nema ljepše djevojke stb.

Pinka Band

Zvonko Bogdan előtt és után, egy kicsit más dallamvilág a szentpéterfai együttes előadásában.
Helyszín: Művelődési Ház udvara (eső esetén a Művelődési Ház)
Jegyek: Elővételben 5 Euro, a helyszínen 2000 Ft.

Részletek...

Július 4., vasárnap

Szentpéterfa

PETNO fesztivál 2010

15.00 Folklór délután

Fellépők: Gradišće HKE, Ljubičica kórus, Gyermek táncosok, valamint több gradistyei horvát néptáncegyüttes és tamburazenekar. Ezen a délutánon kerül bemutatásra táncegyüttesünk legújabb koreográfiája a Szentpéterfai lakodalmas.

17.00 Könyvbemutató

Az ausztriai, pinkóci (Pinkovac) székhelyű Pannon Intézet két könyvet mutat be legújabbkiadványai közül. Az első az évenként megjelenő Pannon évkönyv, a másik örömtelikiadvány pedig Horváth Tímea 15 éves újságírói munkásságát összefoglaló kötet, amely a Petrovisko pero címet viseli.

18:00 Ritam Cafe

A többségében szentpéterfaiakat felvonultató formációval már decemberben is találkozhattaklemezbemutató koncertjükön. Bizonyára sokaknak most már ismerősek a dalok, így együtt énekelhetik őket az együttessel.

Helyszín: Művelődési Ház udvara (eső esetén a Művelődési Ház)

Belépőjegy: ingyenes

Részletek...

19:00 - Kőszeg, Evangélikus Templom

Sándor Quartett-koncert

Belépő: 1200 Ft

Részletek...

Új hozzászólás