Nemzetközi Ápolók Napi ünnepi megemlékezés a Markusovszky kórházban

Képgaléria megtekintése2024.05.28. - 13:15 | Szakonyi Eszter

Nemzetközi Ápolók Napi ünnepi megemlékezés a Markusovszky kórházban

Május 23-án a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Romhányi termében közel 140 egészségügyi szakdolgozó részvételével rendezték meg a Nemzetközi Ápolók Napját.

Dr. Stánitz Éva PhD mb. főigazgató köszöntötte az ünnepi rendezvény résztvevőit, beszédében megemlítette, egyre nagyobb szükség van az elhivatott szakdolgozókra. Altmajer Beáta ápolási igazgató megemlékezése felölelte az egészségügyi ellátórendszer működését, a múlt gyökereitől a jelen kihívásain keresztül a jövő felé tartó útig.

A nap kiemelkedő programja a Kossuth Zsuzsanna Emlékdíj átadása volt, amit a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház 2018-ban alapított. Ebben a díjban azok a szakdolgozók részesülhetnek, akik Kossuth Zsuzsanna főápolónő utódjaként már több évtizede dolgoznak a betegágy mellett ápolóként, folyamatos műszakban segítik a betegek gyógyulását, példát mutatva a jövő generációjának. Altmajer Beáta ápolási igazgató megköszönte minden egészségügyi szakdolgozónak a lelkiismeretes munkát, amit a betegellátás során tanúsítanak, és átadta az elismeréseket az idei év díjazottainak.

Elismerésben részesült:

- Kelemen Istvánné ápoló, Általános,- Ér- és Plasztikai Sebészeti Osztály
- Pénzesné Ungvári Ildikó ápoló, Onkoradiológia Osztály
- Horváth Imréné ápoló, Kardiológiai Belgyógyászati Osztály
- Somogyvári Katalin ápoló, Szemészeti Osztály
- Molnárné Kocsis Magdolna ápoló, Krónikus Belgyógyászati, Tüdőgyógyászati és Geriátriai osztály

A kórház ápolásvezetésének a döntése alapján, több évtizedes munkájuk elismeréseként 2 fő ügyeletben dolgozó kolléganő is dicséretben részesült.

- Tömő Györgyné asszisztens, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály
- Varga Bernadett laboratóriumi analitikus, Központi Laboratórium

A szakmai nap folytatásaként a „Kézhigiéne Világnapja" alkalmából kiírt felhívásra beküldött pályamunkákból összeállított rövid videót vetítették le. A beadott alkotások elbírálása folyamatban van, két díj kerül kiosztásra, 1 szakmai- és 1 közönség díj, utóbbira a rendezvényen résztvevők szavazhattak.

Az ünnepi megemlékezés után már a tudományé volt a főszerep. „A higiénia fejlődése - avagy tanultunk-e a közelmúlt és a régmúlt járványaiból" című szabadon választható előadás hangzott el.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Szipőcz Judit 2024.05.28. - 22:10
Gratulálok a díjazott, illetve elismerésben részesült szakemberek, egészségügyi dolgozók olykor embert próbáló munkájához. Sok erőt, hitet, kitartást kívánok valamennyi orvosnak, ápolónak, és Neked is Eszter! Szeretettel Judit