Teraszkoncertek a Városházán (jún. 29. - júl. 12.)

2024.06.28. - 18:30 | vaskarika.hu

Teraszkoncertek a Városházán (jún. 29. - júl. 12.)

Helyszín: Városháza terasz

Dátum: 2024.06.29 - 07.12.

A Nyitott Városháza sorozat részeként három alkalommal teraszkoncerteken hallgathatunk ismert zenekarokat és énekeseket. A terasznyitány ezúttal a Városháza előtti téren a Koprive és a Romano Drom muzsikájával vesz kezdetét.

06.29. szombat

19.00 Teraszkoncert I.

Helyszín: Városháza előtti tér

Koprive zenekar

A vasi zenekar tagjai gyerekkoruk óta szoros kapcsolatot ápolnak a népzenével, az anyatejjel szívták magukba őseik örökségét. Időközben többféle zenei hatás érte őket, így koncertjeiken szívesen ötvözik az újonnan befogadott stílusokat a népi dallamokkal. Repertoárjukon a saját szerzemények és a szentpéterfai dalok mellett a nyugat-magyarországi és az ország más tájegységein élő horvátság zenéje, továbbá Horvátország gazdag dallamvilága egyaránt megtalálható.
A Koprive tamburazenekar közkedvelt fellépője a különböző folklór és világzenei fesztiváloknak, gasztrorendezvényeknek. Emellett rendszeresen koncerteznek a szomszédos országokban, illetve kétszer voltak koncertkörúton az Egyesült Államokban is.

Romano Drom

A Romano Drom zenekar apa és fia köré szerveződött. A két Kovács Antal - az Ando Drom zenekarból kiválva, melyben 15 évet töltöttek- új formációt alapítottak, mely saját útját járja immár 17 éve. A Romano Drom, a „Cigányok Útja" az ősi oláh cigány nyelven szólal meg, modern felhangokkal.

A zenekar megőrizve a gyökereit és a tradíciókat mindig képes volt megújulni, oláh zenei ritmusokat kortárs zenei élménnyé emelve játszani.A zenekar egyedülálló fúziós zenéje - melynek szerzője ifj. Kovács Antal - az évszázados zenei hagyományt vegyíti a katalán rumbával, arab és balkáni pop ritmusokkal, mely megoldások mellett a dob és más hangszerek érdekes harmóniáját társítja a tradicionális hangzással. A Romano Drom a magyarországi kortárs cigány kultúra egyik legismertebb képviselője. 1999-es alapítása óta a zenekar bejárta a világot Kairótól-New Yorkig, Dél-Koreától Londonig, Pekingtől-Oszlóig. Turnéztak  Közel-Keleten és Távol-Keleten, számos sikeres tengerentúli koncertsorozat van a hátuk mögött, s játszottak Európa majd' minden országában.

Időszakos útzár a szombati "Nyitott városháza" térkoncert idején

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Szombathely MJV Önkormányzata a közterület-felügyelet közreműködésével a Romano Drom és a Koprive zenekarok városháza előtti, szabadtéri koncertjének biztonságos lebonyolítása, a személy- és vagyonvédelem, valamint a balesetek elkerülése érdekében időszakosan lezárja a Kossuth Lajos utca egy részét a Kossuth Lajos utca 6. számtól 2024. június 29-én, szombaton 18 órától 22 óráig.

Ezen időszak alatt a gyalogos- és kerékpáros közlekedés zavartalanul haladhat az érintett területen, a járművek ún. menekülési útvonala a Kossuth Lajos utca 6-nál, a Spar hátsó parkoló kapualjánál biztosított.
Kérjük és köszönjük a közlekedők türelmét és megértését! 

07.04. csütörtök

19.00 - Teraszkoncert II.

Helyszín: Városháza terasz

Bujtás Ervin és Horváth Andrea

A második Teraszkoncert vendégfellépői szombathelyi kötődésű művészek. Bujtás Ervin számtalan helyi formáció meghatározó zenésze és igazi egyszálgitáros daltulajdonos valamint Horváth Andrea, aki fantasztikus hangjával új dalokat hoz majd a koncertre látogatóknak.

Gerendás Péter

A magyar könnyűzene meghatározó alakja. Zenéjét leginkább a latin, rock és lírai dallamok jellemzik, de közel áll hozzá a jazz is. Szerzőként és zenészként együttműködött Koncz Zsuzsával, Zoránnal, az LGT zenekarral, Demjén Ferenccel, Dés Lászlóval és Wolf Katival.

07.12. péntek

19.00 - Teraszkoncert III.

Helyszín: Városháza terasz

Prokofjev zenekar

Az este szombathelyi vendégzenekara. Hamisítatlan rock&roll Farkas Janó énekes vezényletével.

Tornóczky All Access

A zenekar energikus power blues hangulatban mutatja be tavaly megjelent "Elkezdték, folytatjuk" lemezét Szombathelyen.

A Tornóczky All Access zenekar 2022. júliusában mutatkozott be hivatalosan, azóta százhúsznál is több videót publikáltak a YouTube-on, többek között egy stúdió session sorozatot olyan fantasztikus előadókkal kiegészülve, mint Deák Bill Gyula, Tátrai Tibor, vagy éppen László Attila. A csapat megannyi nívós eseményen (például Barba Negra, Akvárium Klub, Kőbányai Blues Fesztivál, Vidor fesztivál, Debreceni Bor- és Jazznapok, Zsámbéki Blues Piknik) fellépett az eltelt évben.

A zenekarban Ifj. Tornóczky Feri gitáros mellett Nagy Ricsi énekel, Temesi Berci basszusgitározik, Zombori Atus dobol.

Új hozzászólás