Török felgyújtotta, hastáncos tüzeli - V. Nasreen Hastáncgála a Várkastélyban

Képgaléria megtekintése2010.07.04. - 20:30 | Bangó Mira - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Török felgyújtotta, hastáncos tüzeli - V. Nasreen Hastáncgála a Várkastélyban

Július 3-án már ötödik alkalommal és kirobbanó sikerrel tartotta évzáró gálaestjét a Nasreen Hastánc Stúdió. A keleti táncművészetnek hódoló tanítványok szombat esti ostromának még a négy sarokbástyás Egervári Várkastély sem tudott ellenállni. A hastánciskola növendékei igéző mozdulataikkal könnyedén foglalták el a várkastély nyári színpadát. Hastánc szenvedélyük lángjai hamar magasra csaptak, de a történések nem szomorúsággal íródnak majd a várkastély krónikájába, mint ahogy az történt az 1664-es török gyújtogatás idején.

A teltházzal büszkélkedhető rendezvényen sorra kerültek elő a nőiesség tárházából az egzotikus zene hatására előcsalogatott mozdulatok. A mindvégig lelkes közönség tagjai a klasszikus és modern orientális tánc mellett ízelítőt kaphattak az egyiptomi folklór táncokból és a fúziókból is. A mérnöki precizitással, minden apróságra figyelően szervezett gálán felléptek a Nasreen Hastánc Stúdió növendékei, a Zalaegerszegi Hastánc Egyesület és az Ezer Rózsa Kertje Hastánccsoport táncosai, valamint meghívott vendégeik, a Borostyán Csoport Csonkahegyhátról és a Mira Orient Art Szombathelyről.

Közel 150 amatőr és profi táncos lépett színpadra a vár udvarán, a nők minden korosztályából - az ovisoktól a 60 éves érett nőkig, kezdőtől a haladó, versenyző szintig.

A nemtől függetlenül szemet gyönyörködtető egzotikus élményt a mérnöki pályát elhagyó Nasreen, azaz Nemesházi Betti okleveles hastáncoktatónak köszönhették e mozgásművészet kedvelői és művelői egyaránt. A keleti ritmusok szerelmesei,a műsort követően a hagyományokhoz híven Oriental Party-val zárták az estet, melyen szívesen láttak minden táncos kedvű érdeklődőt.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Betti 2010.07.04. - 22:39
Kedves Harle, Mira! Köszönjük a cikket és a csodás képgalériát :-)
Eszter 2010.07.04. - 23:37
Csatlakozom!:)
Annyira bírom Mira ahogy írsz, nagyon ötletes, és élményszerű!
:)Köszönjük az igen gazdag és szép fotótermést! Gyönyörűek a színek és az arcok!
Harle 2010.07.05. - 00:56
Betti, Eszti: köszönjük!! :) A meghívást és az elismerést egyaránt!
Már tavaly, amikor először jártam nálatok, ledöbbentett, hogy mennyien kíváncsiak a hastáncgálára. Idén is alig találtam parkolóhelyet, pedig fél órával előbb érkeztem. :D
Nagyon jó választás a helyszín, jó volt fotózni (kicsit belógtak teljesalakosnál a fejek ;)) ), azért meg külön grat, hogy ehhez a rendezvényhez meg tudjátok szólítani a telelpülések előljáróit, akik nagyon frappánsan, sallangmentesen - látszik, hogy örömmel!!! - nyilatkoznak a műsor előtt. Respekt és további sok sikert Mindannyiotoknak!!
Erika 2010.07.05. - 10:49
Gratulálok a műsorhoz, nagyon tetszett, jövőre is ott a helyünk. Gyönyörűek a képek.
Ági 2010.07.05. - 11:32
Kedves Lányok!Nagyon köszönjük a sok gyönyörű fotót,igazán fantasztikusak!Tükrözik a gála vidámságát és sokszínűségét! Mint résztvevő ,érdeklődnék,hogy juthatnék hozzá néhány fotóhoz.Üdv.?indenkinek!
Mira 2010.07.05. - 12:19
Kedveskék! :)
Betti, köszönjük a meghívást és a fogadtatást, ugyanígy várunk Benneteket az Orient Mirage-ra és remélem hasonló élményekkel távoztok!

Eszter, a cikk koprodukció, én csak egy lehelletnyi "mirás" színt adtam Betti egzakt alapjához, Harle pedig megfejelte - egy címmel :)) és megannyi kitűnő hastáncos érzékkel elkapott, "beszédes" fotóval. Amilyen szemfülesen kapja el a pillanatokat, abból kiderül, hogy érzi a táncot! Talán jövőre már tekeregni is láthatjuk a fotómasina előtt! :D

Ági, a fotók miatt fordulj bizalommal Harlehoz, az eddigi egyetlen férfi kommentelőhöz, főállású hastánc fotósunkhoz :), másodállásban itteni főszerkesztőnkhöz.... :))))
Viki 2010.07.06. - 13:39
Gyönyörűek a képek!=)
Tündi 2010.07.06. - 17:25
Sziasztok!
Először is ezer köszönet Bettinek és a többi lánynak, hogy ilyen jó műsort hozott létre, másodszor pedig köszönet jár azért is, hogy részt vehettünk mindebben! Nekem, mint kezdő táncosnak külön élmény volt a színpadra állni és megmutatni azt amit eddig tanulhattunk Bettitől (na meg néha Esztitől)! Azt hiszem ezt az egész Jázmin csoport nevében is mondhatom! Köszönjük!!! A képek meg egyszerűen fantasztikusak! :)
Pilóta 2010.07.06. - 23:40
Mennyi szép lány terem Zalában.
Éva 2010.07.26. - 20:17
Sziasztok!
Nagyon profik a képek, igazi fotós munka. szeretnék belőle rendelni, hol tehetem meg? Előre is köszi!!
Harle 2010.07.26. - 20:52
Éva, köszi!! :) Bettinek megírom, ahogy ígértem, csak kicsit csúsztam, de holnapra meglesz!! :)