12-13-55 - Megnyílt a 3F-K Fotóklub Körmend 12. kiállítása a Városi Kiállítóteremben

Képgaléria megtekintése2024.07.09. - 00:25 | Büki László 'Harlequin'

12-13-55 - Megnyílt a 3F-K Fotóklub Körmend 12. kiállítása a Városi Kiállítóteremben

Tizenkettedik alkalommal nyílt meg a körmendi 3F-K Fotóklub tárlata július 8-án, a Városi Kiállítóteremben. Idén 13 fotográfus 55 képe díszíti a kiállítóteret. Az erős, szinte drámai hatású fotóktól a divat világát kikarikírozó képeken át a gyönyörű természetfotókig széles a paletta, ami témaként a fotósok fantáziáját megmozgatta. A tárlatot Bebes István polgármester ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Jó szívvel ajánljuk megtekintésre augusztus 11-ig, kedd - vasárnap 10-18 óráig a Városi Kiállítóteremben.

Szépen installált tárlatanyag fogadta a kiállítótér látogatóit a fotóklub 12. kiállítása alkalmából. A kezdeti idők gombostűs tárlatai után mind a fotók minősége, mind azok felhelyezése minőségi fejlődésen ment keresztül - mondta lapunknak Fekete Tamás fotóművész, a fotóklub egyik alapítója. A képek sokszínűek, sokféle szellemi és esztétikai tartalmat képviselnek, akárcsak alkotóik.

A fotózás korunk "népművészete", mindenki alkot, mindenki úgy gondolja, az a fotó, amit elkészített: fontos. A minket körülvevő világ változásaira rezonálva születnek megörökítések, jók, jobbak vagy kevésbé jók, de az elvitathatatlan, hogy ebben a felgyorsult, instant életmódban a fotók "élete", nyilvánossága is azonnali. Tudatosan tervezni, várni, komponálni, azaz belassítani az alkotó folyamatot valahol a művészet kezdete. Ugyan a fotográfia a pillanat művészete, az a pillanat legtöbb esetben pedig csak egyszer van, mégis az erre való várakozás, a fejben megszülető kép tud igazán elemi erővel hatni.

13 alkotó, 13 különböző gondolkodásmód és érzelemvilág - mindenki "bőrébe" nem lehet belebújni, de ha a "pixelpireneusokat" megmásszuk, azaz végignézzük az összes képet, biztosan akad néhány, amit retinánkba zárunk. És éppen ez a cél. "Aki fotográfiával, fotóművészettel foglalkozik, a célját ezzel elérte - adott az embereknek, közösségeknek örömet, képélményt" - összegezte Fekete Tamás.

Jó szívvel ajánljuk megtekintésre augusztus 11-ig, kedd - vasárnap 10-18 óráig a Városi Kiállítóteremben.  

Kiállítók:

Bedőcs Gyula, Benkő Bea, dr. Yi Xiao Bai, Fekete Tamás, Gazsi Margaréta, Havasi Pál, Jámbori Tamás, Jene Sándor, Károlyi Barnabás, Lakosi Miklós, Major Lívia, Pál János, Vörös Péter. 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás