Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat

Képgaléria megtekintése2024.07.14. - 01:00 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat

A Trifusz Péter képzőművész által tervezett díjat a Hyppolit, a lakáj utolsó kőszegi előadása után – július 13-án – Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója nyújtotta át a színpadon Kálid Artúrnak - a közönség vastapsa kíséretében - áll a Kőszegi Várszínház facebook oldalán.

A Kőszegi Várszínház 2022-ben alapította a Hollósi Frigyes-díjat - ezzel is emléket állítva a nagyszerű színművésznek, aki sok-sok nyáron át játszott Kőszegen. A díj odaítéléséről a közönség szavaz. Az elismerést olyan színművész kaphatja meg, aki a Kőszegi Várszínház saját nagyszínpadi produkciójában kiemelkedő alakítást nyújt.


2024-ben a nézők szavazati alapján Kálid Artúr a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Hollósi Frigyes-díjat a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.

A Trifusz Péter képzőművész által tervezett díjat a Hyppolit, a lakáj utolsó kőszegi előadása után - július 13-án - Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója nyújtotta át a színpadon Kálid Artúrnak - a közönség vastapsa kíséretében.

Az első Hollósi Frigyes-díjat 2022-ben Takács Katalin kapta (Szentivánéji álom), 2023-ban Schneider Zoltán (Miért pont kivi?).

Kálid Artúr a díj átvétele után azt mondta: "Fantasztikus érzés ez a díj. Köszönöm. Hálás vagyok. Megtisztelő. Szabadúszó színésznek nincs „saját" színháza, én mégis „anyaszínházamnak" tartom a Kőszegi Várszínházat. Nagyobb elismerés és nagyobb boldogság nem is lehetne, mint hogy újra és újra visszahívnak nyaranta, és ha az ember azt érzi, hogy szeretik, akkor szívét-lelkét odaadja."


Hollósi Frigyes lánya, Hollósi Kata nyilatkozta a díj alapításakor: „Ez a díj Apu számára is fontos lenne, hiszen egy olyan közösség hozta létre, amelyet ő nagyon szeretett. Köszönöm Apu nevében is."

A Hyppolit, a lakáj a Kőszegi Várszínház és a dunaújvárosi Bartók színház közös produkciója Őze Áron rendezésében.


Kapcsolódó írásaink:

Hyppolit-premier: Molnár Piroska elismerő oklevelet vehetett át Kőszeg polgármesterétől

2024.07.12. - 02:50 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Hyppolit-premier: Molnár Piroska elismerő oklevelet vehetett át Kőszeg polgármesterétől

"A művészet az angyalok összeesküvése a világ feje fölött" - Kőszeg Város Polgármesterének elismerő oklevelét vehette át Molnár Piroska, a Nemzet Színésze Básthy Béla polgármestertől a Hyppolit, a lakáj premierjének tapsrendjét követően július 11-én, a Kőszegi Várszínházban.

 

 

Óriási siker a Kőszegi Várszínházban a Hyppolit, a lakáj zenés vígjáték

2024.07.11. - 20:45 | Büki László 'Harlequin'

Óriási siker a Kőszegi Várszínházban a Hyppolit, a lakáj zenés vígjáték

A Hyppolit, a lakáj zenés vígjátékot július 11-én mutatták be Kőszegen, és még két alkalommal, július 13-ig játsszák. "Ritka, hogy egy legendából dupla legenda szülessen: a kultikus film után lett egy kultikus színházi előadás is. Nagyon kellettek hozzá a színészek. Ígéretes a kőszegi produkció is, hiszen újra összeállt egy nagyszerű csapat" - mondta Vajda Katalin, a darab egyik írója. A dunaújvárosi Bartók Színházzal közös Hyppolit-produkciót Őze Áron rendezi.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Venczel Róbert 2024.07.15. - 16:05
Szeretettel gratulálok Kálid Artúrnak! Hollósi Fricivel jó barátságban voltunk de Artúrral is dolgoztunk együtt. Méltó helyre ment a díj.