A Fishing egy életérzés... - élménybeszámolók

Képgaléria megtekintése2024.07.18. - 00:40 | Bálizs Zsuzsa

A Fishing egy életérzés... - élménybeszámolók

Létezik egy fesztivál, ahol a legextrémebb fesztiválarcok már a kiköltözés napjának estéjén elkezdik számolni, hányat kell még aludni a következőig... Ez a hely pedig nem más, mint a Fishing on Orfű, melyről a legtöbb „elsőbálozó” úgy indul haza, hogy jövőre is biztosan visszatér. Hogy miért? Mert a Fishing egy életérzés – s hogy bemutassuk, többek között a legautentikusabb személyeket, idei fesztiválozókat is kérdeztünk, vajon számukra mit jelent ez az együtt töltött négy nap. Lássuk, miért mondhatjuk azt, hogy...

A Fishing egy életérzés,

- mert sehol máshol nem fordulhat elő, hogy kedvenc előadóidba botlasz valahol a kemping területén, a büfésoron - ahol például a Blahalouisiana adott gerillakoncertet a fesztivál nyitónapjának délutánján, - avagy a víziszínpad közelében.

- Apropó, víziszínpad. Országosan egyedülálló a fesztiválok sorában ez a délutáni fellépési lehetőség, mellyel a fesztiválozók számára a legnagyobb kánikula is elviselhetőbb.

- az erdőben is található egy különleges atmoszférájú színpad, a Tűzhöz közel, ahol igazi kuriózumnak számító produkciók tekinthetők meg - ilyen volt a Rühös Foxi, vagy a Lovasi András - Fekete Giorgio nevével fémjelzett páros, s bár koncertjük közben óriási zivatar kerekedett, a legelszántabbak ennek ellenére is kitartottak.

- mert más helyekkel összehasonlítva itt található a legtöbb árnyék, ha napközben relaxálni szeretnél - például a Semmi tisztáson.

- mert itt a kondíciódra és napi testmozgás-adagodra is gondolnak. Az egészéges életmód jegyében ezen a fesztiválon bőven gyűjtheted a kilométereket és a szinteket, ha például a nagysátortól a borfaluba szeretnél eljutni, biztosan nem fogsz fázni...

- talán itt található az egyik legtöbb pogó, de közben figyelnek is Rád, nehogy megsérülj.

- minden bizonnyal a legjobb fej közönsége a Fishingnek van, ami az idei különleges helyzetben is megmutatkozott: a csütörtökön hajnalban eltűnt lányt egy emberként kereste a teljes Facebook-csoport, s az összefogásnak is köszönhetően elő is került késő délután.

- mert a Fishing az alterzenészek kedvenc fesztiválja, amit előszeretettel hangoztatnak is koncertjeik során

- itt még az eső sem tudja megakadályozni, hogy tovább menjen a buli, a sártenger kellős közepén is tovább pogóznak a legkitartóbbak.

- itt bárhol kialakulhatnak spontán bulik, akár a wc-ben is - lásd Csoki és Hipo az elmúlt években.

- csak itt kapható az ikonikus sétálófröccs (4 dl bor, 6 dl szódával felhúzva), ami a fesztivál egyik jelképe

- délelőttönként fröccstúrára és sörtúrára indulhatsz kedvenc előadóiddal, akik a séta során beiktatott pihenőknél rögtönzött akusztikus koncertet is tartanak a velük túrázóknak, illetve kötetlenebb keretek között beszélgetni mód nyílik velük

- a Fishingen minden évben közönségszavazás dönti el a színpadok nevét, idén Hieronymus Bosch híres festménye, a Gyönyörök kertje ihlette az egyes számú nagyszínpad elnevezését; illetve a Csillagos éj a másodikét.

- mert itt a pogóban és a zivatarban elveszített mobilok 99%-a előkerül.

- mert itt még az elveszett karszalagodat is leadják az infópultnál!

- ahol már múlt idő a toi-toi wc-k világa, jelentős higiéniai fejlesztések történtek az elmúlt években.

Most pedig álljanak itt hosszabb-rövidebb idő óta Fishingelők meglátásai arról, miért életérzés a Fishing...

A Fishing számomra időhullámvasút. 52 évesen kezdem, aztán a koncerteken visszafiatalodom, majd jön a másnap - meg a vihar - és reggel legalább 80-nak érzem magam... És ezen csak az újabb bulik segítenek - és ez így megy tovább, egészen a végéig. Hazafelé megint 52 vagyok, és úgy érzem, hogy 53 évesen is érdemes lesz bevállalni ezt a tortúrát...

Varga Andor, Zalaegerszeg

A Fishing egy életérzés, felejthetetlen élmények egymásba gabalyodó láncolata, fergeteges zenei élményekkel, ízekkel, illatokkal, látvánnyal és nagy találkozásokkal fűszerezve. Szuper buli volt, jövőre veletek újra itt!

Minda Zsuzsa, Budapest

Az első Fishing élményem után azt mondtam, hogy soha többet - túl sok és túl nagy volt a pogó - persze lehet, hogy csak én vénültem meg. Aztán valahogy a következő, meg az azt követő évben is ott kötöttem ki és ez azóta is így van... „Az izzószál varázsa úgy hipnotizálja, hogy a pillangó a holdra száll, nem pedig virágra." (Vad Fruttik)

Van Orfűn valamifél varázs, talán ez a legjobb szó arra a szabadságra, amit csak ott érezhet az ember, hiszen „napsütésben, nem az árnyékban élünk" (Vad Fruttik)

Csikós Éva, „Csiki", Bodajk

A Fishing egy életérzés, mert itthon a gyermekeimre nézve látom, hogy elrepültek az évek, de a Fishing visszapörgeti és négy napra megállítja az időt!

Koller Norbi és Ági

A Fishing egy életérzés, mert itt az együttesek együtt lélegeznek a közönséggel. A sétálófröccs pedig nem csupán azért jó, mert kitart a koncert végéig, hanem mert megoszthatod azt a barátaiddal is. Ráadásul Orfű azért is jó hely, mert a buli végére már az sem zavar, ha reggelre a sátor végébe csúszol... 

Budai Tibor, Zalaegerszeg

A Fishing egy életérzés, mert ilyenkor felpezsdül a mi kis községünk, életre kel a part, zsibong a malom környéke, mindenhol jókedvű fiatalokat látok és a zene bejárja az egész vidéket!

Hanzel Adrienn, Orfű

A Fishing egy életérzés, mert ez a fesztivál olyan, mint egy nagy család, ahol az ember otthon érezheti magát, minden mást elfelejthet - mindezt jó zenék mellett.

Egy ex-pécsi lány, aki Bonnból jár haza a Fishingre

A Fishing egy életérzés, mert rengeteg végtelenül aranyos ember vesz körbe 4 napon keresztül, bárkivel lehet beszélgetni pár szót, ami után mosolyogva indulsz tovább a következő programodra. Ez a fesztivál négy nap felhőtlen boldogság, csodálatos zenészekkel/zenekarokkal és koncertekkel, mindez festői környezetben: nyári, kellemesen meleg napsütés, orfűi tó, dimbes-dombos Mecsek, és zseniális fesztiválhangulat. Itt leülhetsz gitárral egy padra énekelni, egészen biztos, hogy hozzád fog csapódni másik 10-20 ember is perceken belül. Előfordul, hogy egy hűvös hajnalon ajándék churrost kapsz egy idegentől, de a palackos fröccs sem utolsó a kedvenceink listáján. Itt szívesen segítenek az többiek, ha fel kell állítanod a sátrad és elakadtál, vagy épp ha az eső után már egy szál száraz ruhád sem maradt. Ha pedig úgy döntesz, hogy nem tombolnál első sorban, hanem egy nyugis helyet keresel, ilyet is találni fogsz. Ezek mind így egyben elfeledtetik velünk a szürke hétköznapok problémáit - Orfű olyan, mintha egy teljesen másik világba csöppennénk, akárhányszor átlépjük a kemping kapuit. Nem véletlenül ez az ország legkirályabb fesztiválja!

Egy húszéves lány valahonnan a Dunántúlról

A Fishing egy életérzés, mert teljesen kiszakítja az embert a hétköznapokból és elrepíti egy olyan helyre, ahol elfeledkezhet mindenről, ami a szívét nyomja. Itt felszabadulhatsz a gondjaid alól, az így keletkezett űrt pedig felhőtlen boldogsággal töltik fel a négy nap élményei. Egyszer csak arra eszmélsz, hogy körülötted mindenki szárnyal a boldogságtól és a szabadságtól. Amikor pedig vége szakad a varázslatnak, akkor sem temet magad alá a szomorúság, hisz jól tudjuk, hogy egy év múlva Orfű ismét visszavár minket - épp úgy, ahogy mi vágyunk oda vissza.

Egy budapesti lány

A Fishing egy életérzés, mert az, hogy itt naponta többször is megteszel húsz emeletnyi különbséget, összehozza az embereket! Évről-évre egyre több arcot ismersz fel a tízezer résztvevőből; ráadásul egyedülálló, hogy itt a villámárvíz-szerű eső sem képes elmosni a közönséget a nagyszínpad elől az Elefánt-koncert közben...

Budai Mátyás, PTE hallgató, Zalaegerszeg


A Fishing egy életérzés, mert ilyenkor egy nagy család tagja lehetek!

Regina, Budapestről


A Fishing egy életérzés, mert lehetsz fiatal vagy idősebb, ugyanúgy meg fogod találni a számodra élvezetes dolgokat a fesztivál sokszínű és változatos koncertjein és foglalkozásain. Nincs még egy ilyen családias hangulatú hely, közösség, ahol olyan, mintha mindenki egy régi barát lenne.

Erdős Dani, Biatorbágy 

Végül, de nem utolsósorban, a Fishing egy életérzés, mert itt még arra is akad példa, hogy minden évben újabb és újabb zseniális fesztiválpólót készít egy fantasztikus kézügyességű fesztiválozó a barátai legnagyobb örömére... (idén ráadásul mindenkinek célirányosan, saját design-al)


A Team Dalma az idei Fishing-pólókban - az „elkövető" pedig Baráti-Tapasztó Dalma

Ha pedig kedvet kaptál, már nem is kell olyan sokat visszaszámolnod. Csupán 342 éjszaka és 2025. június 25-én megnyitja kapuit a 17. Fishing on Orfű!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás