Kirándulástippek: Minimundus - Ausztria legnagyobb makettvárosa

Képgaléria megtekintése2024.07.25. - 11:00 | vaskarika.hu - Fotók: Szakonyi Eszter

 Kirándulástippek: Minimundus - Ausztria legnagyobb makettvárosa

Karintia egyik legnépszerűbb látnivalója a Klagenfurtban, a Wörthi-tó partján fekvő szép Europaparkban kialakított Minimundus, ahol pár óra alatt bejárhatjuk a világot a 165, 1:25 arányú, tökéletesen valósághű, világhírű épület között barangolva.

A parkban az összes épület a lehető legpontosabb mása az eredetinek 1:25 arányban lekicsinyítve, az építők még arra is gondoltak, hogy lehetőség szerint ugyanabból az anyagból építsék a maketteket, mint az eredeti épületek anyaga, szóval van itt homokkőből, vulkáni bazaltból, acélból, mészkőből készült modell.

A modellek építése rendkívül alapos tervezésen megy keresztül, egy-egy épület elkészítése akár félmillió euróba is kerül. A Miramar-kastélyhoz például 28 000 márvány darabocskát és 25 000 homokkő darabot használtak fel, melyeket szakszerűen felfalaztak, hogy kialakuljon a kastély tökéletes pontos piciny mása. Mivel minden azonos léptékű, így jól össze tudjuk mérni a különböző épületek magasságát, nagyságát, terjedelmét.

Az épületek zöme Ausztriában lévő híres nevezetességek mása, a bécsi Stephansdomtól a kismartoni Haydn-templomon át a heiligenbluti templomig. A világ szimbolikus jelentőségű, világhírű látnivalói is megtalálhatók, a teljesség igénye nélkül a Taj Mahal, a pisai ferde torony, a brüsszeli Atomium, a Sydney operaház, a velencei Szt. Márk-székesegyház, a new yorki Szabadság-szobor vagy a londoni Tower. A budapesti Mátyás-templom a Halászbástyával pedig békésen bújik meg a kanadai CN Tower és a párizsi Eiffel-torony árnyékában.

Hivatalos oldal

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás